Merhaba, köklü bir teamspeak firma sahibi olarak size tavsiyem sanallaştırma yapmamanızdır. Çünkü her sanallaştırma ayrı işletim sistemi çalıştıracağından dolayı ram ve cpu bakımından performans düşüşünüze sebep olacaktır. Yapmanız gereken, linux işletim sistemi üzerine tüm IP leri tamınlayarak ts3server.ini dosyası düzenlemeniz ve tek işletim sistemi üzerinden bütün IP lerinizi açmanızdır. Hem böylelikle yedek alma konusunda çok büyük rahatlık ve işlemci ram bakımından daha düşük paketli dedicated sunucular ile yüksek performanslı olarak sunucunuzu kullanabilirsiniz. Ayrıca tavsiyelerimden biride şudur, Normalde teamspeak çok fazla cpu tüketen bir sunucu özelligine sahip degildir. Hatta şöyle bir örnek vereyim. Sunucuyu reboot ettiğinizde ve ortalama 15 tane teamspeak sunucusu çalıştırdıgınızda ortalama 1.5gb civarı bir ram ve %2 cpu tüketiminiz olacaktır. Log dosyalarını kaydetmeyi durdurursanız bu oran dahada düşecektir. Eğer bot dosyanızı aynı sunucu üzerinden çalıştırmazsanız ortalama 4-8 gb civarı ram olan bir sunucu işinizi görecektir. Eğer bot yapılandırması içinde aynı sunucuyu kullanmak istiyorsanız 16 gb civarı bir sunucu yeterli olur. İşlemciyi hiç önemsemeyin çünkü inanın ts3 sunucuları için fazla etkisi yok. 16 gb lık bir sunucu ile hem ts3'leri hemde bot yapılandırmanızı yapıp rahat rahat kullanabilirsiniz. Ayda bir kez sistemi reboot etmenizi tavsiye ederim. Kolay gelsin.