Hocam benim bir sözüm vardır arkadaş arasında kullanırım arada "Kapitalizm insanı geliştirir, sosyalizm insan olarak kalmasını sağlar.". Komünizim benim için saçmalıktan ileriye gitmedi ömrü hayatımda. Komün'ün anlamına bakarsanız daha da iyi anlarsınız neden saçmalık olduğunu. Global bir dünyada kendi içinde kapalı olmaya çalışmanın ben bu gezegen üzerinde yokum aslında demekten çok bir farkı yok bence. Kapitalizmin temelinde çalışmak ve buna bağlı kazanç yatar, kazancın nerden ne şekilde geldiğinin pekbir önemi yoktur aslen, bunun çok kötü sonuçları ortaya çıkabilir, örnek vermek gerekirse bir fabrika düşünün 1000-1500 kişi çalışsın günlük kazancı 10.000.000 liranın üstünde olsun işçi başına 1000 ila 1500 TL arası maaş versin. Sosyalizmde de halk'ı korumaktan başka bir iş yapmasın devlet böyle bir durumda ben yatırımcı olsam bu ülkeden ne kadar uzak o kadar kar mantığıyla düşünürüm. Bu sefer ne olacak yatırımcı yok bütün fabrikaları devlet açsın sonuç yine Komünizim. Ha bununla birlikte bu iki sisteminde iyi örnekleri yokmudur, elbetki vardır. Yine bir örnek vermek gerekirse Apple, Microsoft, Google gibi şirketler, Bell lab. ve üretimi olan Unix'in dünyaya verdiği katkılar kapitalizme, Rusyanın bir hava yolu şirketine bizim ülkemizde uçak üreten firmamı kalmadıda gidip başkasından almaya çalışıyorsun hemde bu denli yüksek sayıda demesi de sosyalizma güzel bir örnek olabilir. Fakat dediğim gibi bu ikisi aynı anda kullanıldığı zaman işe yarıyor tekbaşına hiçbir işe yaramıyor, bunun dünyadaki en iyi örneğide Çin'dir aslında ama o bile tam manasıyla bu şekilde çalışmıyor, sosyalizmi git gide çöküyor ve kapitalist bir ruha bürünmeye başlıyor.

Dip not: Şimdi bura da İslam şeriatına girecem, güzelliklerini anlatacam ondan sonra bak sen konudaki şenliğe, tarafsız bir biçimde İslam şeriatını araştırmanı tavsiye ederim.

Saygılar.