Herkesin yorumlarını tek tek okudum konudaki. Herkes kendince doğru noktalara değinmiş aslında ama konuyu tam olarak ele almak lazım bence. Genelde r10 ortamında yaptıracağı işle akalı dokümantasyon sağlamıyor pek çok kişi. Siz yeterli bilgi vermezseniz sizin istediğiniz işin kalitesini/çapını ben bütçenizden anlarım.
İşte burada bahsedilen bakkal hikayesine dönüyor olay. Hadi ben bakkal olayım siz müşteri olun; siz gelip bana "Ben çikolata istiyorum" derseniz ben size "Nasıl bir çikolata?" derim. Eğer cevabınız "Antep fıstıklı bitter çikolata olsun" gibi düzgün bir cevapsa çikolatayı gösteririm fiyatı 3 lira derim. Ama karşımdaki kişi doğru düzgün derdini anlatamazsa bütçe sorarım. Bütçesinin uygun olduğu çikolatayı veririm.
İşin özü burada bütçe sormak sizin istediğiniz işin kalitesini öğrenmekle alakalı olur. Ama bu demek değil ki herkes böyle yapar. Kimisi vardır 3 liraya verecekken siz 5 dediğinizde onu size 5 liradan verir. O zaman ne yapalım; siz işinizin detaylarını mümkün olan en iyi şekilde belirtin, fiyatınızı alın. Zaten bahsettiğiniz türden sizi kazıklamaya çalışan biriyse karşı taraf yine bütçe sorar. İşte o zaman haklısınız. Ama lütfen unutmayın her bütçe soran da sizi kazıklamak istemiyor.