Kapitalizm kelimesi bir kere Karl Marx 'ın tanımlamasıdır.
Kapitalizm tabiki de sömürüdür.
Daha öncesinde feodel dünya, sanayi devrimi vb. gibi olaylarla 20. yy dan 21. yy la çok hızlı bir şekilde kapitalleşmiştir. Kapitalistler sırf doğuştan sahip oldukları "ayrıcalıklarla" paralarla kurdukları işletmelerde insan sömürüsüyle paralarını katlar da katlarlar ama belki ondan daha zeki ve çalışkan olan işçileri karınlarını bile doyuramaz kısaca kapitalizm emek sömürüsüdür.
Sosyalizm Karl Marx'ın, Kapitalizmden Komünizme geçiş süreci olarak tanımladığı süreçtir.
Kapitalizmlerden Komünizme birden geçiş gerçekleşemez. Sosyalizm bu geçiş sürecidir, sosyalizm bilincine varan bir halk komünizme geçişe hazır demektir.
Komünizm insanların küçük beyinlerinde ne yazıkki sadece doktor ve çöpçü örneği şeklinde tanımlanmaktadır.
Ama bilinmezki dünyada hangi ideoloji bu denli geniş araştırma ve gözleme dayalı, bilim adamlarınca yazılmış ve benimsenmiş, pratikleriyle geliştirilmiş ve bu kadar insancıldır ?
Ben o dar beyinlere yine aynı örnek üzerinden sadece şunu söylemek isterim Komünlerde insanlar çevreyi temizlemeyi sevdiği için çöpçü olurlar, insanı iyi etmeyi seviyorsa da doktor olurlar. Bir insanın sevdiği ve yeteneği olduğu bir işi yapmasından daha iyi birşey ne olabilir ? Siz iş seçerken işe olan bağınızı mı paranızı mı düşünüyorsunuz ?
Komünizmde ne o çöpçü karnını düşünecek ne o doktor karnını düşünecek herkes kendini yeteneği olan işte geliştirecek.
Ve bugün benim tıp okuyan arkadaşım şu lanet sistemde bundan bir 10 sene sonra belki de benim adımı hatırlayamayacak çünkü o çok para kazanacak ve çok farklı ortamlarda "elite" yerlerde kahvesini içecek bense esnaf lokantasında yemeğimi yiyeceğim kahvede çayımı içeceğim ve otomatikman yollarımız ayrılacak neden ? İşte şuanki sistem arkadaşlıklarımızı bile elimizden alıyor, kahretsin.
Kitap okuyorsanız size tavsiyem :
Sorun Yayınları- Marksist Leninist Partinin Temel Eğitim Dersleri - eski bir kitaptır yeterince açıktır.