Merhaba arkadaşlar. Merak ettiğim bir konu var ve bilgim olmadığından sizlere sormak istiyorum.
Şimdi benim bir facebook sayfam var. çok büyük bir sayfa değil. Sayfa üniversite itiraf sayfası ve üniversitenin de en büyük sayfası. yaklaşık 13k üyeye sahip. severek ilgilendiğim bir sayfam. sayfa çok aktif öğrenciler itiraf yazıyor ve ben de mesajlarını yayınlıyorum.
Dediğim gibi sayfa çok büyük değil fakat aldığım reklamlardan güzel paralar alıyorum. Geçtiğimiz az 500tl reklam ücreti aldım. aralık ayında min 300tl alacağım. Küçük bir şehrin üniversitesi olduğundan ve henüz yeni bir üniversite olduğundan şehirdeki esnaf öğrenci potansiyelini kendine çekmek istiyor ve sayfamdan reklam alıyorlar. sadece şu an önümüzdeki min 6ay sürekli reklam verecek 2 işletme, bir de 2 aydır reklamını aldığım bir işletme var onla da uzun süreli devam edecek gibiyiz. Bunun yanında ekstra şehirde party yapan öğrenciler partylerinin reklamını yaptırıyor vs. her ay değişiyor. kırtasiyeler büfeler....
Aslında şehirde olsam ve işletmelerle gidip konuşsam çok daha fazla gelir sağlayabilirim belki ama mezun olduğumdan memleketime döndüm.
Şimdi merak ettiğim asıl soru, bilgim olmadığından soruyorum gerçekten, böyle bir sayfa kaç para eder? neye göre hesaplanır? Geçenlerde biri sayfayı satın almak istedi ve 2bin tl teklif etti ama reddettim. Başka satın almak isteyenler de oluyor. Eğer satmayı düşünürsem fiyat olarak ne kadar söylemem doğru olur? sayfanın manevi değeri de büyük. 1.5 yıl gibi bir sürede bu hale getirdim, her gün ilgilendim tamamen organik ve üniversitede de çok popüler. Beni bilgilendirebilirseniz çok sevinirim, teşekkürler.