@pyromus
Öncelikle kendi adıma cevap vermem gerekirse mesajımı tekrar okudum ve saygısız bi laf söylemediğimi düşünüyorum. saygısızlık ettiğim konusunda ısrarcıysanız özür diliyorum. Forumdaki genel tavrım insanlarla aramdaki seviyeyi koruyarak iletişim halinde olmak üzerine. Profilimden diğer mesajlarımı incelerseniz haklı olduğumu göreceksiniz.
Konuya gelirsek de; vatana millete yararlılık konusunda yaşıtlarımdan ilerde olduğumu düşünüyorum. 2 senedir sektörün içindeyim. Sağda solda değil, sözleşmeli ve faturalı işlerde çalışıyorum. 19 yaşında biri için bunun oldukça ciddi bir olay olduğunu düşünüyorum, sizin fikriniz nasıldır bilemem. Bahsettiğiniz gibi, arkadaşlarımın
hala büyük bir çoğunluğu gününü oyun oynamakla geçirmekte. Bense hala ailemin evinde kalıyo olsam da 2 yıl önce çalışmaya başladığımdan beri geçimimi kendim sağlıyorum ve gerektiğince de eve yardımcı oluyorum ki bu 2 yılda 2-3 kez ancak olmuştur, çünkü ailemin ekonomik durumu gayet iyi, benim kazandığım paraya ihtiyaçları olmuyor.
Ben 7 yıldır PHP'yle ilgileniyorum ve bu konuda kendimi geliştiriyorum. Kafanızda nasıl bi imaj oluşturuyorum bilmiyorum ama emin olun kopyala-yapıştır yaparak iş yapıp kendine yazılımcı diyen birinden çok daha ilerdeyim. Ve bunu övünmek için söylemiyorum, yanlış anlaşılmasın. Yazılım mimarileri konusunda çok araştırma yaptım, kendimi geliştirebildiğim kadar geliştirdim şimdiye kadar. Sektör nereye gidiyor az çok görebiliyorum. Çok kişili projede 15 kişiye hiç ulaşmadım daha, en fazla 3 kişiyle aynı anda çalıştım. 2si de benim kadar PHP'nin son teknolojilerini kavramış değildi, oldukça sıkıntı çektim. (Son teknoloji dediğime de bakmayın, bildiğiniz class yapısı, classın ne işe yaradığını bilmekten bahsediyorum.) Onlara uyumlu bi şekilde proje geliştirelim derken, daha başlangıç aşamasında projeyi durdurmak zorunda kaldık.
Şunu da eklemek istiyorum. Sürekli yaptığım bi şey olmasa da, internetten fonksiyonlara bakarak kod yazmakta hiçbi sakınca görmüyorum. Oturup motomot fonksiyonları ezberlemek yerine kullanarak zaman içinde ne işe yaradığını öğrenmeyi tercih ederim.
Eğitimim hakkında bilgi vermem gerekirse; bu sene Ekonomi Üni.de yazılım mühendisliği bölümüne girdim. Övündüğüm, hava attığım vs bi olay değil ama siz bahsetmişsiniz okumaktan, not düşmek istedim. Ayrıca bölümün mesleki anlamda çok geniş bilgiler katacağını düşünmüyorum. Belki bölümün planında algoritmaları, tasarım desenlerini anlatmak yazıyor olabilir ama sınavcı ve ezberci sistemlerle 100 öğrencinin 20 tanesi bu konuları gerçekten okulda öğrenip meslek hayatında hemen uygulamaya başlayabilir. Bu konudaki düşüncelerimi doğru bulmuyosanız da tartışmaya açığım.
Bildiklerinize, yaşınıza ve yaptıklarınıza saygım var. Ama konuşma tarzınız yanlış. Ayrıca pek de kafanızda kurduğunuz gibi biri değilmişim sanırım de mi? Bu kadar sert yargılamadan önce yaşıma ve tek bi mesajıma bakmak yerine ne yapabildiğimi ve kim olduğumu bi sorsaydınız keşke.
Ekleme: Amacım kavga çıkarmak, ortamı germek değil. Tartışmak ve karşılıklı düşünce alışverişinde bulunmak herkesin hakkı. Saygılı bi şekilde devam edebileceksek ben bu tartışmaya devam etmek istiyorum.
İyi günler,
Hakan Aktaş.