DuggacONE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben bu tarz inanışlara karşıyım. Bence bunlar islamiyeti yayma adına ortaya atılmış düşünceler.

Sebebine gelince : kitabımızda Hz.ISA danda bahseder ve Hristiyanlar saklasa bile (sebebi insanları müslanmanlığa teşvik etmemek) Hz. Isa da aynı şekilde Peygamber Efendimizden bahsetmiştir. Nitekim inandığımız 4 kitap var.

Eğerki müslümanlığı duyan fakat ölmeden önce müslüman olmayan insan cennete gidemiyorsa at 3 kitabı çöpe.. Eğerki atarsan çöpe bu sefer başlarsın Kuran-ı Kerimi sorgulamaya.

Anlıcan bir insanın inancı ve inancı işleyiş tarzı farklılık gösterebilir. ama Cennet Allah-ü Teela ve İnsan arasındadır.Bu nedenlede başka bir dine sahip bir insanda cennete gidebilir..

Not: Kız arkadaşım budist, yurtdışında yaşıyorum ve dostlarım dediklerimin bir çoğu hristiyan.. ve bu insanların bazıları inan bana birçok müslümandan daha çok Allah aşkıyla hayatlarını sürdürüyor. Şimdi sana soruyorum ? Cennete kim gider onlarmı yoksa lafta müslümanmı?
Onlar şirk koşarak en büyük günahı işlerler tüm amelleri boşa gitmiştir ve cehennemliklerdir.
Kafir olduklarına dair tek örnek vereyim: Namazın farz olduğunu inkar eden kafirdir.
Ancak sözde Müslüman dahi imanı tamsa cennete gidebilir.

Ayrıca;

Mâide, 57. Ayet: Ey iman edenler! Sizden önce kendilerine kitap verilenlerden dininizi alaya alıp oyuncak edinenleri ve öteki kafirleri dost edinmeyin. Eğer mü'minler iseniz Allah'a karşı gelmekten sakının.