Öncellikle çok çok teşekkür fikirler için. Amacım kurumsal bir marka yaratmaktan ziyade elimdeki onlarca yarım siteden kurtulup tek siteye odaklanıp sağlam ve devamlı bir adsense geliridir. Domain üzerinde yani yaşlı domain üzerinde yaptığım backlink analizinde genellikle backlinklerin site keywordune ve site adresine yapıldığını farkettim. Ayrıca 2 gündür eklediğim özgün 2 içerikte başlıktaki ve içerikteki kelimelerle ve o kelimelere ek yaparak arama kombinasyonları ürettim ve yaşlı domain sürekli ilk üç sayfa da mutlaka yer alıyor. ( örneğin içerik elmanın yarısı, kombinasyon güzel elmanın diğer yarısı gibi ) Ve eklediğim 2 içerikte indexlendiği gibi sıralamaya giriyor. Backlinklerin direk siteye yapılması ve çeşitli sitelerden gelmesi (edu ve bel.tr de var) yani belli bir içeriğe odaklanmaması eğer mevcut içeriği koruyup mevcut içeriğin kategorilerine yeni içerikleri eklemeye devam edersem ve bunun yanında asıl eklemek istediğim içeriğin linklerini de anasayfa da %40'ın altında tutarsam sorun olmayacağı fikri uyandı ve yaşlı domain daha cazip geldi şimdilik.
Evet ama maalesef yanlız olduğum motivasyon problemi olduğu için zor gerçekten başta korkutuyor, yarım bıraktığım siteler var bunu bırakmak istemiyorum tabii sıfır başlamak daha markasal ve kafadaki herşeyi yapmak adına çok mantıklı.
Son penguen değişikliklerinden sonraki 301'lerim istediğim düzeyde gerçekleşmedi ama olabilir aklımdaki bir fikir bu.
Karar için biraz daha bekleyip düşünüp değişik fikirleri bekleyeceğim çünkü yarım bırakmak artık kredimin kalmadığı bir konu.
Hocam sen başla yalnızlık korkusu seni sarmasın sonuçta her sıkıntında burada yardımcı olmaya hazırız.