Değerli Hakan'ın söylediklerine ek olarak ben de birkaç şey söyleyeyim:

pyromus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
PHP 5.4 ü hiç beğenmedim. Böyle giderse yakında PHP de kullanmıyacağım. Keşke geliştirmeden önce bize sorsalardı.
Siz kimsiniz ki koskoca projelerin yazarları dururken r10.net çapında script yazımında bulunan birinin görüşlerini alsınlar? Görüşlerinizin çok da önemli olduğunu düşünüyorsanız sizi şuraya alıp BİR ŞEYLER YAPmaya alalım: https://github.com/php/php-src

PHP vb. hiçbir dil ve projenin size ihtiyacı yok, kimseye ihtiyacı yok. Memnun olanlar devam eder, ve proje ilerler/gelişir.

- register_global i kapatmışlar. bir de üstüne açamıyoruz. ben dışarıdan gelen $_POST ve $_GET verilerini neden global olarak alamıyorum ? illa extract() mı yapmak zorundayım
_GET, _POST, _REQUEST, _FILES, _SESSION, _COOKIE süper küresel değişkenlerdir. "global" olarak belirtilmeye ihtiyaç duymazlar.

Aksine register_globals ayarı ile klasik bir örnek olarak aşağıda verdiğim örnek ile güvenlik sıfırdan da öte eksilere düşmektedir. Siz hâlâ register_globals'i savunuyorsanız, zaten bir vakit kaybısınız.

<?php
// Alıntı: php.net

// Sadece kullanıcı kimliği doğrulanıyorsa $yetkili = true olmalı
if (authenticated_user()) {
    $yetkili = true;
}

// $yetkili değişkenini başta false ile ilklendirmediğimizden
// bu atama GET auth.php?yetkili=1 şeklinde register_globals
// üzerinden yapılmış olabilir. Dolayısıyla, kullanıcı kendini
// yetkiliymiş gibi gösterebilir!
if ($yetkili) {
    include "/gayet/hassas/veriler.php";
}
?>
- magic_quotes olayına da temelli bir çözüm bulamadılar. mysql sorgularında çok fazla tırnak işareti sorunu yaşıyoruz. php ye yeni başlıyanlar daha çok yaşıyor bu sorunu.
Siz de hâlâ yeni başlayanlardansınız sanırım. ORM sistemlerine göz atmalısınız.

- Şu charset olayına bir çözüm bulsunlar artık. 5000 tane charset var. herkes istediği karakterleri kullanabilsin.
UTF-8

- $_POST ve $_GET metodlarından sql injection yapılamasın. PHP bunu tespit etsin. Biz kodlarla yazıyoruz ama php kendisi tespit ederse daha güvenilir olacağı düşüncesindeyim.
Dilde esneklik çok önemlidir. Bu esneklik ilkesine aykırı bir şeydir bu isteğiniz.

http://funkatron.github.io/inspekt/

- tırnaklarla felan uğraştırmasın bizi, hata vermesin.

- fonksiyonların içine dışarıdan değişken çekerken global kullanmak istemiyorum. her yerdeki değişkene istediğim zaman erişebileyim.
Basit bir düşünce bu. Bunun çok sayıda karışıklığa neden olacağını da bilmelisiniz.

- flush olayını da çözsünler. script çalıştıgında echo varsa çıktıyı anında göreyim. neden tüm sayfanın yüklenmesi için beni bekletiyorsun.
AJAX ve "single-page application"ları araştırmalısınız. Bu isteğiniz de çok baist bir anlayış.

- php kodlarımı aynı şekilde masaüstü uygulaması da yapmak istiyorum. Birileri yaptı ama tam işe düzgün çalışmıyor. Ekstra kütüphane ve bir derleyici ile bu mümkün.
PHP bir script dilidir. Beklentilerinizi kullanacağınız dile göre seçmelisiniz.

DoomsDay senin yerine ben konferansa gidebilseydim. Rasmus Lerdorf u utandırırdım. Ayıp ya kaç senedir PHP var dünyadaki yazılımcıların %67 si kullanıyor ama hala kullanılabilirlik açısından hiçbirşey yok.
Siz kimsiniz ki PHP'nin baş yazarını utandırıyorsunuz? O cümleleri kurabilecek yetkiye ve beceriye sahip olduğunuz yanılgısına nerden kapıldınız acaba?