Evet arkadaşlar bir blogum var yeni açtım gerçi kendime göre yazıp çiziyorum.
Merak ediyorum bana göre çok güzel geliyor .öyle sağdan soldan aldığımı degil tamamı ile kendim yazıyorum o anki ruh halime göre .
sizce nasıl arkadaşalar bu şekilde devam etmeliyim yoksa sonlandırmalıyım?
blogda bir kaç farklı yazım daha var . Sizce yazılarım sizi sıkıyormu ? yoksa keyifle mi okuyorsunuz?. Duygu ve düşüncülerinizi alabilirmiyim
-----------
Teknolojinin Gidişatı
----------
Selamün Aleyküm bugün biraz farklı giriş yaptım .
Daha doğrusu uzun zamandandır kaleme almak istediğim yazıların başında geliyor bu yazı sebebine gelince gelişen dünya düzenine baktığım zaman İnsanlarımızın git gite teknoloji kurbanı olduklarını görüyorum.
Teknoloji dediğim vakit gerçektende çok ama çok büyük bir havuza girmiş oluyorum Bunun telefonundan tutunda bilgisayar,kamera,araba,televizyon oooo say say bitiremem bu istekleri şimdi .Çünkü azımsanacak bir şey değil bu teknoloji ve git gidede bizleri sara sarpan bir yosuna meydana geliyor ve her geçen gün etkisini biraz daha artırıyor.
Bugün çoğumuz bilgisayar başında geçirdiğimiz zamanı emin olabilirsinizki anne mizin babamızın yanında geçirmiyoruz. Ve bırakın hatta hatta bilgisayara ayırdığımız zamanı eşimize çoçuklarımıza ayıramıyoruz.
Helleki geleceğimiz olan çocuklar öyle bir robot haline gelmişlerki anne babaya bir üst model telefona geçilmedi diye küser hatta ve hatta konuşmaz halla gelmişlerdir.
Ve inanıki bugün bir araştırma yapılsa insanlar canlı olarak bilgisayar başına oturduğu andan itibaren izlenmeye başlansa eminimki bilgisayara başında boş boş vakitlerini öldürdükleri çok luzumsüz işlerle uğraştıkları sonucu ortaya çıkacaktır.
Helleki şimdiki nesil için kesinlikle ama kesinlikle anne baba gözetimi içerisinde bilgisayar’da vakitlerini geçirmeleri gerçektende kendilerininde ailelerininde faydalarına olacağına inanmaktayım.
Bu boşa geçen vakitleri zamanları daha faydalı olacak şekilde geçirilmesi özellikle genç yaştaki öğrenci ve çocuklar için emin olunki daha çok faydalı halle geleceğine inanıyorum.
Bizim zamanımızda öyle bir oyun hatta pardon oyunlar vardıki adamın bırakın tenefüs ders saatlerinde dahi aklı hayali oyunlarda kalıyordu. Şu metin 2 ve knight online oyunları gerçektende zamane gençlerini ciddi anlamda etkilemiş ve bu oyunu oynayanları kendine muhtaç halle getirmeyi başarmıştır. Sakın yanlış anlaşılmasın oyuna lafım sözüm yok. Bilinçsiz derece bu oyunlara kendini kaptıranlara sözüm.
Tanıdığım arkadaşım bu oyundaki char mıydı neydi bunlardan almak için öğleleri simit artı çay ile geçirdiğini hatırlarım. Yani düşüne biliyormusunuz adam oyunda bir şeyler almak için kendini aç bırakmaya hazırlamış bunu göze almış.
Üstelik birde zamanında hatırladığım kadarı ile bu metin oyunu için gençecik çocuk kaçırılmıştı hatta ve hatta öldürülmüştü. Gerçektende böyle şeyler beni üzmekte. Bu mallasef şunu göstermekte bize teknoloji git gide bizi eseri altına almakta ve teknolojinin kölesi olma yolunda her geçen gün biraz daha yakınlaşıyoruz.
Bunu sadece kısa bir örnek olan online oyunlar üzerinden yaptım bunun örnekleri ciddi anlamda çoğaltılabilir. Ha gine ayrı bir noktaya da değineyim teknoloji Kötü bir şey değil Zararlı bir şey değil. Aksine teknoloji çok iyi çok güzel insan hayatını belli noktalarda kolaylaştıran bir şey fakat. Teknoloji bilinçsiz bir düzeyde seviyede kullanıldığı vakit gerçektende sigara ve alkol seviyesinde zararlı bir şeydir.
İlerleyen yazılarımda tabiki de teknolojinin nasıl hayatımızı kolaylaştırdığını ne şekilde hayatımızda yeri olduğunu faydalarını daha geniş şekilde kaleme dökeceğim .
Bu sadace teknolojinin zararlarına yönelik yazılarımdan başlangıç seviyesinde olanıdır.
Ayrıca sizlerde teknoloji kavramı hakkında bilgilerinizi yorum kısmından iletebilirsiniz.
Bir sonraki yazımızda görüşmek dileği ile.
Not: Bende Kendimi bu zaman içersinde bugün oynanacak olan Fenerbahçe – Beşiktaş Maçı hazırlıklarıma başlıyayım ( : .
--------------
Hayırlı Ve Güzel Pazarlar
-----------------
Evet herkese hayırlı pazarlar güzel günler geçirmesi dileği ile yazıma başlıyayım.
Bugün kendi ilim şanlıurfa adına konuşmam gerekirse çok güzel bir gün . Hava çok güzel. Güneşli ışıl ışıl. Hava tertemiz . Öylesine bir temiz iki cigerimlerim bayram etti resmen bugün .Ama tabikide camdan cıkarap bir kaç nefes alıp bırakmak ile yetinmeyeceğim .
Bu güzel günde neler yapılabilir. Başta.
Anne veya babanızı bu güzel pazarda evlerini mutlaka ama mutlaka şenlendirmelisiniz.
İmkanınız var ise ormana,bayıra,çayıra aileniz ile birlikte gidip piknik yapabilirsiniz.
Bu pikniğin yanına mangal eklenirse keyfinden yenilmez (: ama illaki şart değil . Hazır bir şeylerde olabilir.
Bugün mutlaka kendinize en az 40 dakika ayırıp yürüyüş yapmalısınız ve hatta ve hatta yürüyüş ile birlikte az birazda koşu yapmanız size fayda sağlayacaktır. Ayrıca bunu da mutlaka söylemeliyimki koşu sonunda mutlaka açma – germe hareketlerini yapmayı unutmayınız.
Koşu önceside hafif ve yavaş yavaş ısınma hareketleri ile kendinizi yürüyüşe hazırlayabilirsiniz.
Ve tabi en önemlisi yürüş veya koşu sonrası güzel bir ılık duş olacaktır.
Bunları yazmamdaki amaç olarak belirtmeliyim ki ne yazık ki bir çoğumuz pazar günleri maalesef eve tıkılıp kalıyor ve bilgisayar veya televizyonun karşısına geçip tüm gününü yapay bir robot gibi geçiriyor. Zaten diğer yazımda arkadaşlar teknoloji iletinin nasıl bizi esiri altına altığını yazmıştım o yazımı şuradan okuyabilirsiniz.
Tabi bu yazdıklarım ginede bir kısmı daha çok yazabileceğim şeyler var fakat onları bir dahaki pazara saklayacağım nasip olursa.
Ayrıca bunları yazmamdaki en büyük sebeb de belirtmeliyimki dünkü oynana Fenerbahçe – Beşiktaş Maçında eminim ki her iki tarafta ciddi anlamda sinir ve stres depolamış durumda .
Neyse maça fazla girmeyeceğim fakat gerçektende o güzelim maça yazık oldu. Hakem verdiği karar ile resmen maçı katletti.
Her iki takımıda kutluyorum.
Herkese keyifli ve güzel bir pazar geçirmesi dileği ile
Bir sonraki yazımızda görüşmek dileği ile.
--------------