Caucasian34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Belirtmiş olduğunuz şeyleri gerçekleştirip gerçekleştirmemek tabiki sizin takdiriniz, ancak şunu söylemek isterim ki firmaların sözleşmeleri farklılıklar gösterebilmekte, ve zamanında farklı firmalarda farklı sorunlar yaşadığımdan ötürü belirtiyorum. Kendi sektörümden kısacık bir örnek vereyim. Patronuma l*n kelimesi kullanıldığı için 13 bin tl değerindeki ( ki bu iş başlatıldıktan sonra) işi durdurdu. Müşterimiz olan firma, bunu hukuksal boyutlara taşıdı. Şundan emin olun hakimler/savcılar çoğu zaman firmayı haklı buluyor. Siz bedelini ödediğiniz hizmeti almak istemekte haklısınız ama "artislik yapma", El salla birazdan ünlü oluyorsun gibi kelimeler/cümleler sarf ettiğinizde her ne kadar inanmak istemesenizde karşınızdaki firma sahibi / çalışanları haklı duruma düşüyor.. Ki Aysima firmasının çalışanı mı sahibi mi artık muhattap olduğunuz kişi her kim ise, "Sözlerinize dikkat edin" diyerek size bir uyarıda bulunmuş, buna rağmen konuyu uzatırsanız muhattap olduğunuz kişi kendi insiyatifi doğrultusunda hareket eder. Ve konuda ki yorumlar da da görüldüğü gibi çoğunluk tarafından haklı görülür..

Ancak şunuda belirtmek isterim ki, ne kadar tartışmış olursanız olun, firma haklıda olsa yedeğinizi vermesi gerektiğini düşünüyorum..
Caucasian34 yapıcı ve bilgi verici yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ek olarak son cümlenize istinaden şunu eklemeliyim ki firma hosting'in boş olduğunu ve faal olmadığını düşünüyor. Şu an bir veri kaybım yok sadece manevi kayıplar ve zaman kaybım var. Ancak eğer veri kaybım olsaydı da diğer arkadaşların haklı bulduğu bu "bir anlık sinirle her şeyi yapabilme özgürlüğü" yasası gereği firma verilerimi vermeyecekti. Çünkü firma hesabımı önce askıya aldı, daha sonra tamamiyle sildi. Ancak disk üzerinden veri kurtarma yöntemleriyle belki geri getirilebilir ki bunun da bir önemi yok.

Aslında dediğim üzere benim tüm yaşadıklarımın zaten bir önemi yok. Manevi kayıptan kimse ölmez. Aysima da bir müşteriyi uçurmaktan batmaz. (Bu kafayla giderse batar orası ayrı da.) Önemli olan şu ki, ciddi şekilde profesyonel bir iş yapacak, verileri güvenli insanlar kiminle çalıştıklarının farkında olsunlar.

Teşekkürler tekrar.