İltica sığınma hakkı talebidir. Demokrasinin hükümet değil, insan tabanlı olduğu(ki ABD, Avrupa ülkeleri, Kanada gibi gibi..) ülkeler dışarıdan ilticayı kabul eder.
Örneğin Amerika'yı örnek vereyim. İltica ettiniz(ki öyle herkesi kabul etmiyorlar zaten. Genelde savaştan kaçan insanlar yapıyor bu işi) fakat Türkiye'den iltica ettiniz mesela;
Oraya vardığınızda, havaalanında göçmen bürosuna gidip İltica formunu dolduruyorsunuz.. Parmak izi vs. alınıyor. Genelde zorlu bir iş fakat bazen şanslılar oluyor. Bir süre ABD devleti size yardım sağlıyor, belirli bir sürenin sonunda kendi başınasınız!
(Bu arada İltica yaptığınızda Türkiye'deki kimliğiniz düşer. Artık TC vatandaşı değilsinizdir!
#Önemli Not : Bilim adamı veya işinde profesyonel birisiyseniz 100 % direkt alınır, paşalar gibi karşılanırsınız. Minik bir not ettim.
Olumsuz yönler :
<>Gittiğiniz ülke ilticayı kabul etmezse deport edilirsiniz. Yani hoppa dön Türkiye'ye. E.. yetkili makamlar iltica ettiğinizi biliyorlar.. Gerisini siz düşünün ?
<>Çok farklı bir kültüre, yabancı olarak adım atacaksınız. Kültür şoku kesinlikle olacaktır!
<>Orada da çok iyi bir yaşam beklemeyin. Bazı ülkeler mülteci kampı stratejisini uyguluyor, bazıları hapiste tutuyor. Bazıları da dediğim gibi biraz yardım verip ülkeye alışmanızı sağlıyor.
Lakin şunu tekrardan söyleyeyim, "ilkokul mezunu hiç bir iş beceremeyen" biriyseniz vurun kafayı yastığa uyuyun siz

Ya da gidin çay felan koyun, uğraşmayın.