Selamlar,
i5 cpu yetecektir oyun için tercih size kalmış lga 2011 anakart fiyatları biraz pahalı 1150-1155 öneririm.
anakart sizin insiyatifinizde tabi ki değerler çok önemlidir işlemcinin lga değeriyle uyumlu bir kart seçin aksi halde kullanamazsiniz ne kadar kaliteli olursa ileride güncellemekte bir o kadar kolay olur. msi veya asus öneriyorum oyun için kesinlikle gigabyte almayın yüzlerce sorun yaşadım.
DX11.2 Kartlar yeni geldi Türkiye'ye haliyle biraz pahalı şu an aslında fazla farkta yok powercolor r9 280x öneririm şuan için 2 yıl boyunca hiç bir oyunda sıkıntı yaşamazsın.
Evet tabi böyle bir kart olunca haliyle psu ( güç kaynağı ) 300 w yetmeyecektir. En kalitelisi seasonic , pcpower c, enermax, silverstone sertifikalı minimum 600w gerçek değeri verebilen psu yetecektir.
corsair vengeance veya gskill ripjaws bellek öneririm işlemcinin ve anakartın desteklediği en yüksek mhz değerinde...
Disk konusunda kesinlikle SSD diskleri öneririm. Henüz deneme fırsatlarım kısıtlı olduğu için marka model önerisi yapamayacağım. Yazma ve okuma hızları yüksek olanları tercih edebilirsiniz... Birden fazla oyun oynamıyorsanız dolaylı olarak yer sorununuz yoksa bu seçenek sizin ciddi performans almanızı sağlayacaktır.
noctua işlemci soğutucusu öneririm (inventus tan temin edebilirsiniz) veya imkan varsa corsair h110
kasa içi hava akışı çok önemlidir geniş ve ses problemi yoksa fan alanı sayısı yüksek kasalar öneririm. fan olarakta yine corsairin air serisini öneririm renkli halkalı olanlar ben çok memnun kaldım ve yüzlerce fan denemiştirim. çoğu performanssız ve ses yapıyor.
toplayabileceğiniz en uygun firma şuan için %30 indirim olduğundan vatan bilgisayar. pazartesi günü kampanya sona erecek acele etmenizi öneririm.
Harici bir konuda yardım almak isterseniz konu altına mesaj atıp özel ileti ile bana ulaşabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Teşekkür ederim gayet açıklayıcı olmuş bu gün gidip dediğiniz sistemi ne kadar toplarım diye bir araştırma yapacağım