Vidoc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güzel yorumunuz için teşekkürler ustam, proje büyük kapsamda olacak com.tr uzantılı bir domaine kurucal sistem ancak hazır sistem satışı yapan bazı firmalar eywallah yeni bir sürüm aşamasında eski temadaki sistemi yeni sistemede taşıma şansı veriyor hazır yazılımda ancak şahısa yaptırınca ilerde diyelim 5 sene sonra güncellemen veya değişim yapman gerekecek bu sefer sıkıntılar yaşanıyor. Yada aşırı maliyetli oluyor...
Wordpress ağırlık düşünmemin sebebi ilerde 10 yıl sonra hmtl 7 çıkar veya başka bir güncelleme gelir bunu tema üzerinde değiştirebilirsin ama özel yazılımda şahısa yazılmış sistemde bunu düzenlemen sqlde oynaman bu olayı bitirir. Bu yüzden düşüncede kaldım benim com.tr uzantılı domain en fazla günlük hit sayısı 1 yıl sonra 20.000 25.000 bin arasında olur. Buna göre en mantıklısı haber sisteminde ne olsun düşünuyorum şuan özel yazılım kurulu ve değiştirme şansı vermiyor sana wordpress gibi ama sağlam birinede yazdırsam sonradan düzenleme şansı verirmi diye düşünuyorum kafam bu konuda karışık bir kere kurulsun ilerde değiştirme şansıda versin bu konuda wordpress sistem ağır basıyor ancak şişme konusunda ne olur ağırlık olurmu bir noktadan sonra buda önemli hız konusu hem haber okuyana hemde google etkisi var...
Ağırlık ve şişme yazılım ve veritabanı arasındaki ilişkiden kaynaklanır, özel yazılımda kullansan Wordpress de kullansan bi saatten sonra veritabanı ile ilgili uzman bir kişiden destek almak zorundasın.

Wordpress tüm kodları alenen ortada ve her kişi tarafından bilinmesi güvenlik zaafiyeti doğurur ama başta söylediğim gibi bu konuları uzman kişilerle çalışarak çözeceksiniz.

Sürekli şişme üzerinde duruyoruz, verilecek bir çok örnek var ama bir tanesini vereyim size; sitepoint.com girin bakalım nerede kasma var.

Ben sizi yönlendirmek istemiyorum şunu seç bunu seç diye, ancak seçim yaparken hazır betikler.. bedavadır, açık kaynak kodludur beni yarı yolda bırakır ön yargısını kafanızdan silin.