Bu hazır yazılımlara karşı antipati bence bizde ön yargı olmuş, günümüzde Dünya sıralamasında çok iyi yerlerde olan ve bu hazır yazılımları kullanan bir çok site mevcut.
Olayın tasarım boyutu farklıdır bu tamamen sizin yatırımınıza kalmış, ancak geri kalan performans şişme vs.. olayları da tamamen kurulan donanımsal alt yapı ile alakalıdır.
Wordpres hazır yazılımdır bir yerden sonra tıkanır mantığı çok yanlış bir algı, keza Türk webmasterlar olarak sadece Wordpress değil bir çok hazır yazılımına anti pati ile bakıyoruz..
Wordpress ve benzeri yazılılımlarda en az günümüzdeki "Özel yazılım" diye adlandırılan yazılımları kodlayan kişiler kadar bilgili kişiler tarafından kodlanmaktadır.
Büyük bir projeye girecekseniz her ne kullanırsanız kullanın performans için iyi optimize edilmiş bir sunucu ve sürekli kontrol edilebilecek bir mekanizmanız olmalı.
Bunun dışında alacağınız hit yazılımdan ziyade içeriğe gelecektir, seo konusunda zaten Wordpress den bahsetmeye gerek yok sanırım.
Ayrıca şunu ek olarak belirteyimki, hiç bir projemde Wordpress kulanmadım.
Yoğun bir tempo arasında yazdım yazım hataları için affola..
Güzel yorumunuz için teşekkürler ustam, proje büyük kapsamda olacak com.tr uzantılı bir domaine kurucal sistem ancak hazır sistem satışı yapan bazı firmalar eywallah yeni bir sürüm aşamasında eski temadaki sistemi yeni sistemede taşıma şansı veriyor hazır yazılımda ancak şahısa yaptırınca ilerde diyelim 5 sene sonra güncellemen veya değişim yapman gerekecek bu sefer sıkıntılar yaşanıyor. Yada aşırı maliyetli oluyor...
Wordpress ağırlık düşünmemin sebebi ilerde 10 yıl sonra hmtl 7

çıkar veya başka bir güncelleme gelir bunu tema üzerinde değiştirebilirsin ama özel yazılımda şahısa yazılmış sistemde bunu düzenlemen sqlde oynaman bu olayı bitirir. Bu yüzden düşüncede kaldım benim com.tr uzantılı domain en fazla günlük hit sayısı 1 yıl sonra 20.000 25.000 bin arasında olur. Buna göre en mantıklısı haber sisteminde ne olsun düşünuyorum şuan özel yazılım kurulu ve değiştirme şansı vermiyor sana wordpress gibi ama sağlam birinede yazdırsam sonradan düzenleme şansı verirmi diye düşünuyorum kafam bu konuda karışık bir kere kurulsun ilerde değiştirme şansıda versin bu konuda wordpress sistem ağır basıyor ancak şişme konusunda ne olur ağırlık olurmu bir noktadan sonra buda önemli hız konusu hem haber okuyana hemde google etkisi var...