Son birkac gündür bitcoin ve altcoin furyasi patladi gitti, hem bu forumda, hem örnegin hisse.net forumunda ve tüm internet ortaminda. ne zaman birsey bu kadar deger kazansa, o zaman herkes trene atlamaya basliyor (bu coin davasinda bende dahil, 3-4 yil önce oyuncak para diye alay ettigim bitcoin simdi altin fiyatinda!)...
herneyse... bitcoin'un yaninda bir sürü altcoin cesitleri var: en taninmisi ve sevileni litecoin. americancoin, deutsche eMark, sexcoin, worldcoin ve daha nicesi - sanki her önüne gelen kendi "para birimini" cikartiyor (kalpazanlik legal oldu bu alemde)
türkler bu ise ne zaman aktif dalacaklar merak ediyorum, calismalar vardir mutlaka... egecoin, marmaracoin, istanbulcoin, ahmetcoin, mehmetcoin

o kadar zor birsey de degil aslinda, matematik dehasi olmaya da gerek yok: ama tabii ciddi, profesyonel, cok emek isteyen, azimli, dürüst ve en önemlisi severek yapmak gerek (cabuk köseyi dönüp geleyim arzusuyla asla degil!)
merak ettigim, var mi aranizda ve tanidiklariniz arasinda böyle bir girisimi ciddi ciddi düsünen, baslayan ve hatta cekirdek ekip icinde yer alan?
birkac yas daha genc olsam, zamanim olsa (üniversite yillarindaki gibi)

severek böyle bir "cilginliga" girmek isterdim dogrusu... altcoin'umun ismini bile bulmustum...
böyle bir ekip varsa, tanismak isterim... bu konuyuda bunun icin actim zaten. p2pC altyapi, algoritma calismalari yapan arkadaslar bana ulasabilirler.