PHP 5.4 ü hiç beğenmedim. Böyle giderse yakında PHP de kullanmıyacağım. Keşke geliştirmeden önce bize sorsalardı.

- register_global i kapatmışlar. bir de üstüne açamıyoruz. ben dışarıdan gelen $_POST ve $_GET verilerini neden global olarak alamıyorum ? illa extract() mı yapmak zorundayım

- safe mode başlı başına bir saçmalıktı. hiçbir zaman açmadığım bir özellik. zaten bir script hacklenecekse safe mode açık da olsa olmasa da hackleniyor. o zaman hiçbir anlamı yoktu.

- magic_quotes olayına da temelli bir çözüm bulamadılar. mysql sorgularında çok fazla tırnak işareti sorunu yaşıyoruz. php ye yeni başlıyanlar daha çok yaşıyor bu sorunu.

Bence Olması gerekenler

- Şu charset olayına bir çözüm bulsunlar artık. 5000 tane charset var. herkes istediği karakterleri kullanabilsin.
- $_POST ve $_GET metodlarından sql injection yapılamasın. PHP bunu tespit etsin. Biz kodlarla yazıyoruz ama php kendisi tespit ederse daha güvenilir olacağı düşüncesindeyim.
- tırnaklarla felan uğraştırmasın bizi, hata vermesin.
- fonksiyonların içine dışarıdan değişken çekerken global kullanmak istemiyorum. her yerdeki değişkene istediğim zaman erişebileyim.
- output_buffering olayını çözsünler artık. scriptin içinde header varsa otomatik olarak okusun. aynı php yi 3 4 kere çalıştırmasın
- flush olayını da çözsünler. script çalıştıgında echo varsa çıktıyı anında göreyim. neden tüm sayfanın yüklenmesi için beni bekletiyorsun.
- php de event lar da olsun artık.
- php kodlarımı aynı şekilde masaüstü uygulaması da yapmak istiyorum. Birileri yaptı ama tam işe düzgün çalışmıyor. Ekstra kütüphane ve bir derleyici ile bu mümkün.

DoomsDay senin yerine ben konferansa gidebilseydim. Rasmus Lerdorf u utandırırdım. Ayıp ya kaç senedir PHP var dünyadaki yazılımcıların %67 si kullanıyor ama hala kullanılabilirlik açısından hiçbirşey yok.