Bu zam durumu bim marketlerinide etkiler mi bilemiyorum.. Uzun süredir. bimden her sabah piyasada satılan sözde susama batırılmış simitlerin iki buçuk katı büyüklüğünde, susamdan kısılmamış büyük simiti sadece 1 tl ye almaktayım. ve bu simit iki kişiyi rahatlıkla doyurmakta..
Çoğu zaman aklıma geliyor; gidip bim'e simit veren yerle anlaşıp dışarı da o simiti rekabet olması acısından ve insafsızlıklarını bir kenara bırakmaları aıcısından ucuza satmalarını sağlamak açısından 1tl ye fiyata satmak istiyorum.. ki insanlar gerçek simit ve ceplerini yakmayan simit yesinler..
Artık herşeye zam zam zam. aslında hata bizde kardeşim, her yapılan zamma sessiz ve tepkisiz kalırsak, onlarda ufaktan ufakdan tepemize biniyorlar nasıl olsa sesleri çıkmıyor fırsat bu fırsat diyerek..
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak 200 den fazla vergi ömdemekteyiz. herşeye vergi herşeye zam.. nereye kadar be..
bakınız, Yapılan açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının 2013 Kasım ayı sonuçlarına göre:
AÇLIK SINIRI 1.065, YOKSULLUK SINIRI 3.470 LİRA
MUTFAK ENFLASYONUNDA SON ONİKİ AYLIK ARTIŞ YÜZDE 11,21
Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1.065,42 lira,
Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı (yoksulluk sınırı) ise 3.470,42 lira olmuştur.
buna göre devletin verdiği asgari ücret ise NET ELE GEÇEN (Asgari Ücret + AGİ)
773,01 TL.
e be güzel ülkemin vicdanlı yöneticileri. yoksulluk sınırını 3.470 tl olarak belirlerken ve bunu yayınlarken hiç mi yüzünüz kızarmadı, hiç mi utanmadınız..
kiracı ve 2-3 çocuk okutan bir birey 600-700 kiraya vermekte (veremediği için bodrum katlarda rutubetli kifli yerde oturmaktalar. sonra gelsin hastalıklar ölümler.) 600 kira verse geriye 173 tl para kalıyor. bu adam 173 tl ile doğalgaz a mı , elektriğe mi , suya mı, vergilere mi, mutfak masraflarına mı, okul masraflarına mı ödesin?? bu vatandaşın hali ne olacak neden düşünmüyorsunuz?
kışa girdik, bu adam doğalgaz yaksa aylık 200 300 den aşağı gelmeyecek.. YAHU BU İNSANLARIN YAŞAMAYA HAKKI YOK MU???