ABD yasalarına göre reklamlarda bir başka firma ismi kullanabilir ve kıyaslama yapabilirsiniz. Dolayısı ile etik veya yasa dışı bir konu yok burada.
Ping süresi site açılışlarını doğrudan etkileyen bir kavramdır. Dolayısı ile müşterilere sitelerin daha hızlı açılacağını vaad etmek ve ispatlamak kaba bir davranış değildir. Fikrinizi beyan etmeden önce ABD'de reklamcılık konusunda yasaları incelemenizi öneririm. Bir Amerikan şirketi olarak HostGator'dan hızlıyız demek bizim için yasal bir problem olmamaktadır. Size duygusal açıdan değerlendirme yapmaktansa yasalara göre durumu değerlendirmenizi öneririm. Biz HostGator'dan daha hızlı olmak için daha fazla ücret ödeyerek daha iyi data centerlar kullanıyorsak bırakın da daha hızlıyız deme hakkımız olsun.
HostGator büyük bir firma olabilir ancak Arvixe'de büyük bir firmadır. Sanırım yaptığınız şey Fenerbahçe'den Galatasaray'a geçen futbolcuların derbide eski takımına gol attığında verilen tepki ile aynı. Bir profesyonel olarak şu anda bulunduğum şirketin menfaatlerini savunmak ihanet değil profesyonelliktir.
Amerikan yasalarının Türk forumunda işi ne hocam Allah aşkına? Amerikanın hep yaptıgı sey zaten o, digerini ez ve sen üste cık. Bunu anlatmanıza gerek yok bana, bunu en az sizin kadar ben de biliyorum merak etmeyin.
Biz burda kanunsal suctan yazılı kurallardan bahsetmiyoruz, yazılı olmayan ahlaki kurallardan bahsediyoruz, Türk milletinin ahlaki yapısı dolayısıyla etik kurallar cercevesinden bahsediyorum. Siz baa gelmissiniz amerikan yaslarından bahsediyorsunuz.
Daha yazılır cizilir bu konuda ama, siz amerikan mantalitesini iyi benmsemissiniz o yüzden iş ahlakı desem profesyonellik dersiniz, etik kurallar desem amerikan kanunları dersiniz... Aynı amerikanın diğer ülkelerdeki görevini ''deokrasi ve isan hakları getirmek'' diye tanımladığı gibi... Yazık, denecek birsey yok. Sen de kendine göre haklısın.