Network'lerin esası şu dayanıyor,
İstedikleri reklamları oynatabiliyorlar senin videolarında ve reklam veren ile direkt kendileri anlaşma yapıyor. Eğer network yüksek CPC oranından reklam satmış ise bu sana yansıyor. ( genel olarak tabiki bu dediklerim)
Birde networkler senin aylık gelirinden kesinti yapıyorlar, network'ün CPC oranları yüksek ise adsense'ye oranla daha fazla kazanırsın.
Eğer yaptığınız videoları TR'de yapan başkası yoksa ve şimdiden birilerinin dikkatini çekmiş ise sanırım yaptığınız işi hakkı ile yapıyorsunuz.
Başarılarınızın devamını dilerim.
Hocam çok teşekkür ediyorum, şimdi ağzındaki baklayı çıkardı ve %40 kesinti istediklerini söylediler. Ben de bu rakamın çok olduğunu söyledim-ki aslında pek umurumda değil çünkü öyle ahım şahım bir geliri yok, gelir amaçlı da açılmamıştı. Asıl gelirimiz projemizin, sitemizin sponsorları ve oyun firması tarafından sağlanıyor. Rakamları düşürebileceğinin sinyalini verdi, kafamdaki miktarı soruyorlar. Gerçekten hiçbir fikrim yok aslında pek de önemli gelmiyor kanalın geliri bana ama %30 diyeceğim gibi, konu yavaştan kapanırken sizin bu konudaki fikriniz nedir? Bana YouTube'un sunmadığı ve duyduğumda işime yarayacağını düşündüğüm envai çeşit araç sunuyorlar. Kanalın büyümesine yardımdan kasıt da bu işte, daha iyi istatistik. Peki, kanal büyüdüğünde ne olacak? Projemiz dünyanın en çok oynanan online oyunlarından biri üzerine ve biz bu oyunun Türkiye distribütörlüğü ile birebir anlaşmalıyız. Düzenlediği turnuvalar yüzbinlerce anlık izleyiciye ulaşıyor ve biz burada eleme noktası olup YouTube üzerinden canlı yayın yapacağız. Bilmiyorum, kabul edeceğim gibi geliyor
Bu arada fikirleriniz için teşekkürler gerçekten.
edit: söylediğim gibi oldu, anlaştık. 6 ay için %25 kesinti yapacaklar. 1 yıl %40 demişti fakat hiçbir koşulda olmayacağını söyleye söyleye hem süreyi hem komisyonu düşürdüm. Aslında hiçbir koşulda kaybım yok çünkü pek büyük bir kazanç yok ve onların araçlarındaki istatistikler benim doğrudan sitemde ve kanalımda işime yarayabilir. Yarın sözleşme için tekrar görüşeceğiz.
Yardımınız için teşekkürler.