Ben sürekli kanalı biraz "ya biz az kişiyiz" filan gibisinden tuttum ama, özetle "eğer bu doğru olsaydı iletişime geçmezdik" dediler. Özetle derken, epey uzun uzun dolu dolu konuşuyorlar hepsini buraya yazamam. Beklentilerini sordum, bu kısmı yazılı olarak gönderiyorum.
Bunun da özeti; bizim bir şey sunmamızı beklemiyorlar ilk aşamada. Biz 1. kattan 6.'ya çıkmak istiyorsak buna yardım edecekler ve oraya çıkarsak beklentiler değişecek(benim anladığım)
Bu arada, kesinti ve CPC olayları konusunu gerçekten hiç anlamadım çünkü bu YouTube network olaylarını hiç bilmem bir tek partnerliğimiz var o da websitemizin YouTube kanalı olduğu için. Birçok sponsorluk anlaşmasından görüşmesinden geçtim ve sponsorlarımız var fakat bu YouTube olayına uzağım. Nedir?
edit: diğer bir deyişle youtube kanalımızdan öyle bir beklentim yok çünkü sitemiz için yaptığımız oyun videolarını gelişmelerini atıyoruz proje büyük fakat bu adamları ilgilendiren kısım youtube ve youtube'da öyle de büyük bir kanal değiliz.
Network'lerin esası şu dayanıyor,
İstedikleri reklamları oynatabiliyorlar senin videolarında ve reklam veren ile direkt kendileri anlaşma yapıyor. Eğer network yüksek CPC oranından reklam satmış ise bu sana yansıyor. ( genel olarak tabiki bu dediklerim)
Birde networkler senin aylık gelirinden kesinti yapıyorlar, network'ün CPC oranları yüksek ise adsense'ye oranla daha fazla kazanırsın.
Eğer yaptığınız videoları TR'de yapan başkası yoksa ve şimdiden birilerinin dikkatini çekmiş ise sanırım yaptığınız işi hakkı ile yapıyorsunuz.
Başarılarınızın devamını dilerim.