karşılaştırmanız gereken bir diğer parametre de adssense hesaplarınızın günlük toplamda ne kadar kazandığını karşılaştırmak olabilir. Kendimden örnek vereyim belki aynı durumda olanlar olabilir: (Vereceğim rakamlar tam olarak doğru değil ama orantısal olarak kesinlikle doğrudur.)

Benim 50 adet sitem var adsensede ve 50bin gösterim getiriyor. Günlük getirisi 100TL. Aynı siteler aynı oranda yükseldiğinde gösterim 100bine çıkıyor. Siz olsanı 200 TL beklemez misiniz? Tabi ki. Ama reelde 110 TL oluyor.

Bir sorun olsa ve yine tüm siteler aynı oranda düşüş yaşadığında ve 25bin gösterime düştüğünde, bu sefer 50TL gelir yani yarı yarıya düşüş beklerken 90 TL oluyor.

Dediğim gibi tüm sitelerin aynı oranda yükselip çıktığı senaryo bu. Asla 90'ın altına inmiyor, asla da 110'un üstüne çıkmıyor. Aylık olarak da bu sınır yavaş yavaş yükseliyor başarı durumuna göre. Önümüzdeki ay 100 - 130 arasına sıkışacağımdan eminim.

Bir diğer denemede de bende bgbg'si 20 kuruşlarda olan siteye arkadaşımın hiç geliri olmayan hesabı ekliyoruz. bgbg 1TL oluyor. Bunu 20 farklı site için denesek de bu iş böyle. Tekrar not düşeyim. Bu durum "benim için" böyle. Başkalarında olmayabilir.

Bu tecrübelerim beni bir şeye inandırıyor ki aklıma da çok yatıyor. Google, her webmasterın ağzına bir parmak bal çalmak istiyor. Hiti düşük kişilerin tıkı da az olacağından onları sistemin içinde tutmaya teşvik edici tbm'ler sunuyor. Rekabetçi webmaster sayıları arttıkça, rekabetin toplam kaliteyi yükselteceğine inanıyor.

Benim gibi hiti fazla olanlara da "bu kadar ekmek sana yeter" diyerek ve rekabetten düşmeyeceğimize de emin olarak hoyrat davranıyor.

Günde binlerce kişiye metin, resim, animasyonlu reklamlar gösteriyorum bakıyorum 1000 gösterim karşılığı 30 kurus. Sokağa çıkıp 1000 kere elimdeki hıyarı göstersem tam 100 katı fazla kazanırım.

Son 3 ayda toplam sayfa gösterimim 5 kat arttı ama gelir 2 kat arttı.

Sözün özü: Bir de toplam gelirlerinizi karşılaştırın derim.

Saygılar