iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Oyunkolu o sayfalara da hit almak istemis o yuzden bu sekilde yapmis. O sayfalari da indexletmis cunku aramalarda araba oyunlari 1, makyaj oyunlari 1 gibi arama yapanlar mevcut.

Oyunskor ise hitin farkina varmadigi icin buyuk ihtimal yapmiyor ama azimsanmayacak bir hit var o kelimelerde.

Benim yaptigim yontem ise meta etiketlerine takip et ama indexleme yani noindex,follow eklemek oluyor. Bu sayede google o sayfayi takip ediyor gelismeleri, linklemeleri takip ediyor ama index alip duplicate content olayina cozum olmus oluyor.

Huup'a baktım sizin hocam dediğiniz şekilde bence bu olay sağlıklı olmaz çünki çelişkiye düşüyor, neden diyeceksin sayfaya noindex diyoruz ama hit oralarada gidiyor site içindeki bağlantıları her halükarda takip ediyolar o yüzden belkide fazla kuruntu yapıyorumdur bilemedim bende açıkcası.

by_karahan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben kategori sayfalarımı <link rel="next" yapıyorum biraz da sektöre ve gelecek hitin şekline bağlı yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi kategorilerinden hit alma amacı olmayanlar noindex,follow yapsınlar, olanlar da <link rel="next" öneriyorum ben.

Edit: benim önerdiğim kod yapısı şu şekilde,
wp sistemlerde sayfa metalarında var bu olay ama kategorilerde yok bildiğim kadarıyla fakat next sonrası sayfa demekten başka bir görevi yok bu kodun yani bunuda indexleyecektir.

Bana göre en sağlıklısı anakategoriyi göstermektir canonical ile olabilir 3doyunlar.net e bakın görürsünüz hem indexlememiş hemde noindexe gerek duymamış.