Ya arkadaş adam bir soru sormuş konu nerelere gelmiş

İngilizce setini metini bilmem ama şunu söyleyebilirim. Uyumadan önce eğer bir şeyler okur ya da çalışırsanız ve direk uykuya geçerseniz, beyninizin onları öğrenmesi ve süzmesi bilimsel olarak kanıtlanmış bir şeydir. ( Her gece yatmadan yarım saat ADAM GİBİ 5 kelimeye baksanız ve ertesi gün bu kelimeleri pekiştirseniz, gerçekten İngilizce de iyi yerlere gelirsiniz. )

Kimse kulaklığı takıp sabaha bir İngiliz gibi çıkmayı beklemesin ancak; gece yatarken İngilizce podcastleri dinlemek çok ciddi şekilde sizlere faydalı olacaktır. Bunu tabii ki şuursuzca kulaklığı takıp dinlemek değil de, anlamaya çalışarak dinlemek çok daha yararlı olacaktır. He o arada siz uyuya kalırsınız o ayrı mesele AMA yinede o podcast çalmaya devam ettiği için beynimiz yine de onu bir şekilde süzüyor.

Bu mantık çerçevesinde işe bakarsanız yararlı olabilir. Onun haricinde ben bu seti aldım, taktım, dinledim ve artık süper konuşuyorum ya da öğrendim gibi bir şey kesinlikle söz konusu olmayacaktır Yani demek istediğim bu biraz da birikim meselesidir. Siz bunu 1 sene boyunca her gün yapın o zaman ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız.

Bu arada birçoğumuza olmuştur, geceden dinlediğimiz bir şarkıyı sabah uyandığımızda mırıldanırız ve " ya bu şarkı nerde aklıma geldi şimdi " deriz ama aslında geceden kalma bir şarkıdır ve farkında değilizdir

Have a nice day