Beklentiler neden bu kadar yüksek tutuluyor anlamıyorum. Bu ve benzeri ürünler satışı zor ürünlerdir. Eğer site içeriğiniz bu ürün ile çok alakasız ise isterseniz 200k tekil hitiniz olsun, isterseniz bir gün içinde 500 tekil yollayın yine satışa dönüşmeyebilir. Merak ediyorum, bu gönderidğiniz 55 ziyaretçi 4 sipariş verseydi gelip buraya övecek miydiniz ürünü?

Sözün özü, dönüşüm oranları sitenin ürün ile ilgisine, pazarlama yöntemine, dürüstlüğe ve pek çok faktöre bağlıdır. Ben burada ürün sahibi arkadaşları da savunmuyorum yanlış anlaşılmasın ama 55 tekil yollayıp satış yapamayınca isyan etmek gerçekten komik. E-ticarette en iyi ortalama 100'de 1'dir. Siz eğer günlük 100 klik yollayıp 10 bin klikte satış yapamasaydınız bence arkadaşlar da oturup düşünürlerdi.

Bunun yanında "Medikalize" arkadaşımıza önerim affiliate'i pazarlarken biraz daha gerçekçi yaklaşması. Yani 50 tıkta kesin 1 satış olur dememeli, site içeriklerinin etkisi bu şekilde izah etmeli ki bu arkadaşlar tepkilerini daha dikkatli koysunlar. Sonuç olarak burada hedef "kazan-kazan" bir operasyon, iki taraf da mutlu olmak ve kazanmak için uğraşacağına böyle şeylere takılırsa kimse kazanamayacaktır.