Daha önce bir otel sitesinde 6 farklı dilde bu konuyu denemiştim. Bir sorun olmadı. Google blogspot ile normal siteleri birbirinden farklı tutuyor bu konuda.
alt klasör olarak kullanırsa da bir çok eksi yönü mevcut. SEO'nun temeli analiz yapmak değil midir ? Eğer alt klasör olarak kullanırsa ülkelere göre sıralama değerleri ve analizleri takip edemeyebilir. Bu yüzden subdomain şeklinde kullanmak daha iyi olacaktır.
Aslına bakarsanız, yapacağınızın en doğrusu ziyaretçinin girdiği ülkeye göre site dilini göstermek olacaktır. Biz otel sitesinde dil yapımız içinde olan dillere ait ülkelerden girildiğinde otomatik olarak dile ait subdomaini çağırıp gösteriyorduk. İngilizceyi belirli bir kıstas içine almadık. Kalan tüm ziyaretçilere site ingilizce olarak domain.com adresi altından görünüyordu. Şuan otel sitesi ilgili ülke aramalarında subdomainler ile birlikte geliyor. Olması gerektiği gibi.
Bizim yaptığımız gibi subdomain veya alt dizin olarak değil direk header tagı ile de dili tanıtabilirsiniz.
Onunda zarari mevcut. Kullanicinin hangi dili konustugunu bilemezsin. Ornek vereyim ben Turkce konusuyorum ama Macaristan'da yasiyorum. Bana otomatik olarak Macarca sayfa sunmaniz gerekiyor degil mi?
Zaten Google kendi sitesinde + ve - yonleri ile guzel bir aciklama yapmis. Soylediklerimizde hakliyiz, herkes bu durumlardan gecmis.
http://googlewebmastercentral.blogsp...-websites.html