O sitelerle kıyaslama yapmak pek doğru bir yaklaşım olmaz.
Onların altyapısı ile sizin altyapınız arasında dağlar dereler olacak. Siz tek lokasyonda barındıracaksınız ama onların merkezi her ne kadar amerika olsada, gelişmiş statik cdn, streaming cdn, geo cdn gibi altyapılarla nereden ziyaret edilirlerse ziyaretçinin lokasyonuna özel trafik optimizasyonu yapıyorlar.
Örneğin google amerikada ama google a bir ping atın 50-60 ms ping alırsınız, sizin lokasyonunuza göre sizi en yakın cdn sunucusundan sitesine sokar, taaa amerikalara gitmek zorunda kalmassınız. Sitenin kendisi amerikada bile olsa, sitenin statik içeriklerini size en yakın lokasyondan getirir site belki 200 ms verir ama statik içerik 50 ms lik yerden geldiği için site çok seri tepki verir.
Mesela youtube un video içerikleri için türk telekom pop noktasında cdn cache için kullandığı bir yapı bile var.
Global bir siteniz varsa ziyaretçilerinizin ağırlıklı lokasyonu önemli, amerika ve avrupa ziyaretçiniz çok olacaksa amerika seçimi uygun olur, daha uzak yerler için ise mutlaka bir cdn yapısı kullanmalısınız daha uzaktaki yerlerde cdn ile durum idare edilir.
Amerikadan güçlü bir sunucu, cloudflare cdn ile bütçenize uygun bir yapı ilk etapta yeterlidir. Saldırı konusu bence önemseyeceğiniz ilk şey olsun, hızlı çıkış yapacak popüler bir site saldırıların hedefi olacaktır ve diğer yerlerde çok para dökmeniz gerekecek yada para ödeyip alacağınız bir ddos hizmeti bile olmayacak, ovh size 1 euro ya sağlayacak bunu.
Fikirleriniz benim için önemli hocam bunu her fırsatta söylüyorum, ovh alıyorum o zaman, fakat şuan baktığımda ovh de sizin dediğiniz paketler hep sold out :S
KS 1 Intel i3 2 / 4 3.4 GHz 8 GB 2 x 1TB SATA2 SOFT - 0/1 MORE
Bir bu paket var gözüküyor i3 işlemcide olmaz heralde, yoksa ovhyi arasak acaba tavsiye ettiğiniz paketdeki sunucuyu temin edebiliyorlarmı acaba :S