CLR34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herzamanki gibi cevap gene senden üstadım çok teşekkürler, Allah seni bu forumdan eksik etmesin sunucularımı sana optimize etircem inş. hakkın var deli dana gibi dolanıyorum farkettiysen, aracılı iş yapmak istemiyorum çünkü sunucuda barındıracağım sistem gerçekten ciddi maliyetler ile yapıldı, dünya markalarından biriyle çalışmak istiyorum, ilk aşamada
8cpu 4-6-8 ram 120gb ssd disk istiyorum, lokasyon usa veya avrupa istiyorum fiyatta 120tl'yi geçmesin istiyorum fakat bulamıyorum

Leaseweb üzerinde şöyle bir VPS bakıyorum sence nasıl;

160GB (SAN Storage, RAID 10)
8GB
8 Core
cPanel/WHM (VPS)
CentOS 6.0 64bit
United States

69$ Tutuyor bu paket sence nasıl

Fakat san storage nasıldır bilmiyorum sence ssd ile arasında uçurum varmıdır?, SSD disk olsa hemen alırdım aslında bu fiyata.. o yüzden hala arayış içindeyim, hem ucuz olsun, hem büyük firma olsun, hem ssd olsun diyorum tam kızılcak durumdayım biliyorum fakat malum bütçem yeterince sıkıştı.
San storage yapısı, l.an üzerinden çalışan ayrı bir storage yapısıdır.

Yani sizin aldığınız normal bir vps de diskler ana sunucu içinde çalışırken, san storage yapısında depolama birimi ayrı bir cihazda çalışır, veri aktarımı local l.an aracılığılıyla yapılır, çok sayıda disk ve raid yapısında çalıştığı için performans ve yedeklilik konusunda esnektir, raid yapısına göre aynı anda 4 disk bile bozulsa storage ağına bağlı sunucular çalışmaya devam eder.

Yani profesyonel bir olaydır.