selcukdalaslan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar konuyu cevap verdiğniz için teşekkür ederim ama ben kendim yaptım teşekkürler.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 19:31:51 -->-> Daha önceki mesaj 19:29:34 --

bu arkadaşıma vericek cevabımsa şu olur yazılımcı oldun diye afedersin ama bi b... olmadın yani bence önce insan olmalısın sen kimsin ki inşaatte amelelik yapanları hor görerek örnek veriyosun işine gelmiyosa yapmazsın bu kadar basit insanları hor göremezsin bu lafım ağır gelmiş olabilir sana ve bu foruma ama degil iki satır yazılım bilmek dünyalarıda bilsen hiç kimseyi küçümseyemezsin..Ameleymiş sen neysin pardon ?
Kimseyi küçümsediğim ya da hor gördüğüm yok. İnşaat amelesinden kastım vasıf gerektirmeyen ve düşük maaşlı işlerdir. Bu illa amelelik olmak zorunda da değil. Bu tarz işler için zihin gücü ya da birikim gerekmez, yalnızca beden gücüyle çalışılır. Çalıştığın sürece para alırsın.
Yazılımda ilerlemek için bu platformdaki insanlar yıllarını veriyor. Bir şeyler öğrenebilmek için çoğu zaman masraf ediyor. Beden gücünden çok zihin gücü kullanılıyor ve beraberinde baş ağrısı ve uykusuzluk geliyor.
Hali vakti yerinde olan bir insan; bilgi birikimine ve eğitime ihtiyaç duymadan bir inşaatta çalışabilir. Ama yazılımcı olmak o kadar kolay değil. Her emeğin bir karşılığı vardır. Ve küreselleşen dünyada zihin gücünü kullanan insanlar beden gücünü kullananlardan daha çok para kazanır. Herkes emeğine ve birikimine göre para kazanır.

Siz ise insanların emeklerini küçümseyerek şaka gibi fiyatlara iş yaptırmaya çalışıyorsunuz. Bana attığınız bir mesaj :
Alıntı
kardeş bu işi tasaırm ve kodlamasıyla sıfırdan 400 liraya yapan var sen fiyatını söyle
Demekki daha düşük ücrete yapan birisini arıyorsunuz. 400 liraya yapan biri olmasına rağmen pahalı diyip kendiniz yaptıysanız demekki 400 lirayı bile bu iş için çok görüyorsunuz.

Çok şükür sağlığım sıhhatim yerinde. Sizin gibi emeğe saygısı ve piyasa bilgisi olmayan bir müşteriye iş yapacağıma gider bi inşaatta çalışırım daha çok para kazanırım.

Resmen 250-300 liraya tasarım+kodlama işi yaptırmaya çalışıyorsunuz. O fiyata yapsak bile sanki milyonlarca dolar harcamışsınız gibi şurası olmamış cart olmuş curt olmuş diyip insanın asabını bozarsınız.

Sizin gibi birinin bu kadar seçkin bi platformda olmaması gerek.