Her konuyu maf etmenin bir anlamı yok bence öldürün ayetini paylaşan ve destekleyen arkadaşlar oradaki öldürün kelimesini alıp istediğiniz gibi harmanlayamazsınız kulaktan duyma şeylerle gelmeyin kimseye önce ayetlerin ne demek istediğini anlayın orada demek düşmanlık yapan insanlar için kullanılmış savaş halinde elegeçirdiğimiz düşmanları öldürmeden önce anlatın müslümanlığı hala düşmanlık yapıyorsa öldürün demek istenmiştir. (ben böyle biliyorum daha doğrusunu bilen arkadaşlar varsa paylaşabilirler)
Öyle bir yazıyorsunuz ki öldürün gitsin ya Kuranda bir can almanın ne kadar günah olduğu yazmıyor mu en büyük günahlardandır bir insanın canını almak.
Neyse konuya gelelim bence arkadaşların bu konuyu çok abartmasınlar içlerinde yani demek istediğim tartışma konusu haline getirmesinler fikirlerini söylerler ama zorlama dışlama gibi şeyler olmamalıdır.Benim fikrim arkadaşınının rızasını alarak bir cami hocasına konuyu açmanız size en iyi o yardımcı olacaktır ama unutmamak gerekli ki bir insanın düşüncesini değiştirmek çok zordur çünkü bu düşünce onda bir anda olmamıştır yıllar geçtikçe yer yapmıştır beyninde bunu yok etmek değiştirmek kolay iş değildir zamana ihtiyacı var.
|