foxmuld3r adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir XML entegrasyonunu entegre edemediğinizi söylüyorsunuz yani.

XML ve web servis, ürün katoloğu olan tüm sistemlerden bilgileri alabiliyoruz. Bu noktada kendinizi sorgulamalısınız. Proticareti kullanarak müşteri - araç takip, poliçe programı yaptık. Başkaca "müşterilerimiz" sektörel yazılımları (Mikro gibi) Proticaret sistemine entegre etti. Limango, gittigidiyor, n11 entegrasyonları yaptık. Bir başka firma, Proticaretin tekstil modülü haricinde kendileri baştan sona bir tekstil modülü yazdı.

Eğer derin kodlamaya, çekirdek kodlara ihtiyaç duyuyorsanız gerekli web servislerini Proticaret sağlıyor.

Baştan sona bu denli detaylı bir e-ticaret sistemini yazabileceğinizi düşünüyorsanız gerçekten tebrik ederim. Yalnız bunun ekip ve uzun süreli çalışma olduğunu göz önünde bulundurmalısınız. Pratikte, teorikte olduğu kadar yalın bir iş değil.
Eğer sistemlerinde bir hata yoksa bana XML konusunda verdikleri brifingde hata var demektir. Ben benim şablonumda hata olmadığını 3 gün kontrol ettikten sonra anladım. Bilmiyorum belki özel olarak bana karşı bir antipatileri oluşmuş ve benim aldığım hatayla ilgilenmemiş olabilirler. Ben birçok hazır paketi yapacağım sisteme geçireceğimi kendilerine ilettim ve durumuda kendilerine anlattım. Proticareti kullanmak benimde onlarında işine gelirdi . Dediğiniz gibi kolay bir iş değil baştan aşağı oluşturmak. Ama arkaplan destek kısmında bu kadar bekletirsem ben müşterimi iş yapamam. Bu sebeple proticaret tercihimi rafa kaldırdım ki bu yazdıklarım şahsi yaşadığım şeyler. Proticareti karalamak gibi bir niyetim yok, ki Süleymen beye abi diye hitap edebildiğim çok dosthane görüşmelerimiz oldu ve olmayada devam edecektir. Proticaret i karalayacak olsam kendi yazdığımı bırakıp proticareti tercih etmezdim hocam

Unutmadan ilk mesajımda dediğim gibi kendi e-ticaret sistemimi geliştirmemde sadece UI katmanı kalmıştı.
1- Entity
2- Mapping
3- Repository
4- ProcessService
5- DTO
6- Infrastructure

katmanları hazır ve tamamen platform bağımsız bir şekilde hazırladım. Mesela database olarak ister MSSQL ister Oracle kullanılabilir. Arayüz hazırlarken herhangi bir yerde ister gridview, ister listview kullanabilir vs vs.

Tabi bunların mantıken hazırlanıp kağıda dökülmesi 7 senelik tecrübenin ürünü hocam. Bir e-ticarette olması gereken bütün aşamaları 7 sene boyunca hergün gördüm aklıma kazındı zaten. Tabi bunlar klasik e-ticaret katmanları olarak hazırlandı. Çiçekci vs bilimum işler için çok basit bir şekilde modül yazılıp entegre edilebilir.