Af konusunda su acidan bakmanizda yarar var. Son cikan af 2010 yilinin sonuna kadar trafik cezasi alip odemeyenleri kapsiyordu. Yani 2011 yılında ceza alip odemeyenlere bile af gelmedi. Hatta bende 2010 yilinda radar cezasi almistim. Borcu muhasebe odedi biliyorken gecen sene borcun odenmeyip 3 e katlanip durdugunu gördüm. 120 küsür liralik borc 360 civarina dayanmisti. Cikan af bana da vurdu. Vergi dairesinde once faizleri sildiler, sonra ustune ana borc icin ufak bir faiz ekleyip 3 e bolduler. Oda 2 ser aylik taksitlerle ve ilk taksidi 2 ay ertelemeli.
Anlayacaginiz 3 sene bekletecek borcunuzu 1000 lira odemek varken 5000 lere dayandiracak sonra af bekleyeceksiniz. Ya cikmazsa ?
Ayrica ceza konusunda polis görevini yapmış. Sizde haberlerde izliyorsunuz ehliyetsiz kisi su kazayi yapti Allah korusun su kadar kisi öldü. Icinizden elbette geciriyorsunuzdur, be kardesim ehliyetin yok niye cikiyorsun trafige diye.. Ehliyeti olan cok mu iyi sürüyor orasi apayri mesele. Bir kural varsa hele bu trafik içinse yasalar sonuna kadar zorlanmali. Hatta sizde bi acidan sukretmelisiniz. Dusunsenize, onunuze bir cocuk cikti Allah korusun çocuk öldü. Hakli olan siz bile olsaniz ehliyetiniz olmadigi icin tum hayatiniz belkide degisecek, degisecekti. Hamdolsun ki insallah hatanizi anlamissinizdir.
Cok gecmis olsun.
GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi