evde tek mi yaşıyorsunuz yoksa? aileniz lemi?
çünkü bence bir kuş heleki papagan ortak verilecek karar neticesinde alınacak bir karar sonucu alınması lazım diye düşünüyorum.
Helleki aneneniz evde biraz titiz ise temizlik konusunda başınız ağrır söylemedi demeyin.
verdiğiniz ilandaki kuş öyle tek seferde bakılıp anlaşılacak birşey degil.kuşu anlamayaa mutlaka ama mutlaka anlayan birisi ile gidin aksi taktirde çok kötü çarpılırsınız.
aynı benimde ilk başlarda 10 liralık kafese 40 lira vermem gibi birşey .
adamın verdiği fiyat pek cazip degil. normalde buralarda petshoplarda 80-90 lira arası kafeside tam takım 40-50 liraya rahat bulursun.
140 liraya bence azda olsa konuşan 1-2 kelime gibi veya elle karşı uysal bir papagan bulabilirsiniz.
bunlarda hırlama bağırma vs oluyormu bilmiyorum fakat şu jako ve ara papaganlarında düşman başına diyebilecegim anlık olarak bağırmalar ve hırlamalar oluyorki zannedirsin karşında kuduz bir it hırlıyor .. yani sabah 6-7 gibi bağırırlarsa ne kafa bırakır hemde sizi bu işten soğutur.
+ temizlik konusunda bir hayli önemli temizliğini sıklıkla düzenli olarak yapmak lazım.
artı ne kadar tül kullanırsansa kullan etrafı ginede kirletecektir.

sana söyle bir tavsiyede bulunayım. beslemek istiyorsansa kanarya al besle.
hem çok daha temiz titiz narin hayvanlardır.
kanaryanın tek dez avantajı konuşamıyor oluşu fakat ötüşü emin olabilirsinki bütün kusuru örtüyor.
+ emin olabilirsinki tecrübe ile söylüyorum eğer kuşla bir bağ oluşturduğun taktirde çok rahatlıkla ele alışıyor ve sana türkülker söylüyor.

al bak şu video izle

http://www.youtube.com/watch?v=LlIRx6KMiAM

üstelik fiyat olarak da çok cazip 90 liraya dahi ötücü bir kuş alabilirsin.
ama 140 lira bütçe demisin üste.
120 liraya en kral ötücü kanaryayı alabilirsin.20 liraya en güzel ötüm kafesini alırsın.
kanarya türü olarak biraz gösteriiş olsun dersenizse gloster kabak veye kel . iyi ötüm istersenizse harz roller , malinu tavsiye ederim.
not kuş almaya giderken mutlaka bilen birisi ile git.
kuşun sağlıklı olup olmadığını kontrol et.sağlıklı kuş kafesinde sürekli hareket eden kuştur.
baktın şişmiş veye yatan bir kuş var hareketsiz hemen uzaklaş.
not: ben saka besliyorum.ötüm konusunda bana göre tartışmasız en iyi kuşlardan bir tanesi.mükembel bir ötüş sergiliyor bahçede.