Selam arkadaşlar bu konuda belki biliyor olabileceğiniz belkide bilmiyor olabileceğiniz bir konudan bahsedeceğim. Malumunuz hepimiz için kaynak çok önemli ve bu kaynak ne kadar etap atlarsa bizim için kar marjı düşmesine neden oluyor en son forumda dolaşırken ufka bakan abinin kaynaklar ile ilgili bir makalesini okurken usenet ve secene realese guruplarından bahsettigini duydum kendileri uploader sektörünün gurusu olduğu için bana fantaziden başka bişi gelmiyordu açıkçası.

Sonra ben araştırma yapmaya başladım gerçekten bunlar bir fantazimi yoksa ulaşılabilirliği varmı diye internette araştırma yaptığımda hiç beklemediğim bişi ortaya çıktı irc paylaşım belki bazılarınız biz bunu biliyoruz sen yenimi öğrendin diceksiniz ama olsun burası webmaster forum ve sadece r10 kayıtlı üyelerine değil google amcaya ve sitemize kayıtlı olmayan dostlarımıza da bilgileri olması babında bu makaleyi yazıyorum

Hepimizin çeşitli kaynakları var kimiz private torrent sitesi kullanıcısıyız envayi çeşit torrent sitesinin kaynağı elimizde mevcut kimisi filehosting hesapları sahibi

Kimimiz usenet kullanıcısı ama sonuçta bunlar hepsi maliyeti olan sistemler torrente seed yapmalıyızki ratiomuz yükselsin keza usenet paralı üyelik filehostingler zaten paralı anlicanız maliyet sisteminde bir eğrilik var dünyada yığınla dosya çıkıyor ve belki bizler üçüncül hatta dördüncül guruptan sahip oluyoruz bu işin kaynağı neresi

Biraz araştırmalarım sonucunda irc keşfettim bildimiz eskiden kullandığımız mIRC ben mirc dosya paylaşımıda yaptığını hiç bilmiyordum açıkçası şoke oldum

biraz araştırma yaptım bu konuda birazda komut öğrendim burdan sizinle paylaşmak istedim

ilkolarak mirc sunucumuza indiriyoruz ben windows server ve linux servera indirip kurdum hatta sizinle paylaşim linux serverdaki halini gosterim

hepinizin centos vpd nizde wine kurulu oldunu varsayarak wine kurulumunu anlatmıyorum forumda Burda kurulumunu anlattım bundan önce sunucunuzu yapılandırırken bunları yapın bu işlemlere gecersiniz Link: https://www.r10.net/dedicated-amp-co-...rmaktayim.html

mirc normal bir şekilde kurduk wine emilator üzerinden açıyoruz mirc böyle bişi karşımıza gelecek

continue deyip ordan çıktık böyle bir ekran gelecek karşımıza

gerekli yerleri doldurduk sag tarafta server kismindan dalnet sectik ordan radon server vs ok deyip çıktık üst menü kısmında tools / options geldik sol tarafta DCC tıkladık karşımıza bir başka ekran çıktı resimde gördünüz gibi yapın ok basın

sonra yine sol tarafta DCC hiyeraşi listesinde ignoreye tıkladık karşımıza başka ekran geldi ayarları sırasıyla anlatayım

Üstteki resimde method yazan yerde accep only olarak seçiyoruz alttaki menüde ise file type bölümünde indirilecek dosya türleri var orda olmayan dosya türlerini kutucuğa gelerek *.mkv yada *.tar yada *.avi yada *.mp4 hayal gücünüze kalmış ekleyin kafanıza göre ( eğer *. yapamıyor kitleniyorsa program ozaman bitane net sayfa açın orda herhangi bir kutuda *.rar şeklinde yazın kopyala yapıştır yapın sorun çözülüyor bende terminate oluyor ) ok dedik çıktık

Sıra geldi dosya indirmeye sırayla yapalım bakalım başaracakmıyız

Kırmızı kalbe tıklayın mirc favorits diye bir kutu açılacak

orda herhangi bir oda secin ve ya odanızı #r10 örnek join deyin

karşınıza bu gelecek şimdi irc dosya paylaşımı yapan yerleri bulmak için anahtar kelimemiz xdcc bunu arttırın size dosya indirebileceginiz irc serverları veriyor diyelimki bulduk burdan reklam olmaması için server ismini yazmıyorum ama komut şöyle

/server irc.r10.net bunu açılan odadaki yazı yazılan dizine yazmamız ve enterlamamız yeterli sunucuya bağlanıyoruz işallah winede olur

Ekran görüntüsü böyle bişi enter yapıyoruz ( ben linuxta denememe karşın wine arıza veriyor belki benim kurulumla alakalı bir sıkıntıda olabilir bilmiyorum windowstan devam ediyorum)

bundan sonra yine komut yazılan satıra xdcc sitesinden buldumuz dosya idmizi yazıyoruz bu arada server komutundan sonra bağlancağımız oda ismini #r10 şeklinde yazıyoruz sonra odaya girip komut satırına ulaşıyoruz engini derya görüntülerden gördünüz gibi bütün dosyalar şu an ne kadar paylaşılıyorsa akıyor resmen bir files niyagara şelalesindesiniz sanki komut satırına dosya id yazıyoruz enter basıyoruz

ayrıca oda genelinde dosya idleride paylaşıldığını görmekteyim artık gerisini siz halledersiniz enter işleminden sonra dosyayı indirmeye başlıyorsunuz karşı tarafın hızına bağlı malum dosyalar ev pclerinden çekiliyor hızlısıda var yavaşıda var

Gayet tatminkar arkadaşlar

Linuxta yapanlar lütfen ekran görüntüsünü paylaşsınlar

Artık torrent bitti şimdi irc var

Konuya devam ediyorum; bunun bize ne sahalarda yardımı olabilir keşke sborg lisansım olsaydı dermişim sborg ile bağıntılı çalıştırabiliriz malumunuz sborgta rarlı dosylar 2 gb kadar açılabiliyor mesela şöyle yapılabilirdi ancxak malum linuxta mirc çalışmadı farzedelimki çalıştı dosylarımızı irc indirdik indirirken dosya yolumuzu var/www/html/files içine attık dosylar oraya akıyor şu an ve bir yandan sborg çalışıyor başka bir sunucuya ihtiyaç duymadan manuel olarak dosylarımızla çalışabiliriz yada windows servera aynı işlemi yapabiliriz sborg windowsta çalışıyormu ? bence bunu kullanacak olan ya iki makina kullanacak biri sborg biri windows yada windowsta çalışacaksa normal manuel çalıştığı gibi çaışacak