Taksit konusunda bilginiz var mı peki hocam,
Ehliyetsiz araç kullanan arkadaşıma 3 hafta kadar önce 1400 lira ceza kesildi.
Taksitlendirme imkanımız var mıdır..
Ceza yendiği tarihten itibaren 15 gün içerisinde ilçe yada il trafik müdürlüğüne ödenir. 15 gün içerisinde ödenirse %25 indirimli ödeme imkanınız var ama trafiğe ödemek istediğinizde herhangi bir taksitlendirme söz konusu değil. 15 günü geçtikten sonra olayın trafikle alakası biter ve vergi dairesinin sorumluluğuna girer. Bu sefer %25 indirimden faydalanamayacağınız gibi geciken her ay için extradan %5 ceza yersiniz. Ana para üzerinden değil, önceki ayın faizi de eklenip genel totalın %5'i katlanır.
Olay vergi dairesine intikal ettikten sonra vergi dairesine gidip bir yetkili ile görüşmeniz gerekiyor, ek olarak durumunuzun peşin ödeme için müsait olmadığını belirtirseniz size bir kolaylık sağlayıp takside böleceklerdir..
Internetten mtv sorgulama ve odeme sayfasina bakin hocam, kredi karti odemelerinde taksitlendirme imkani olabilir net bilmiyorum. Yani nakit avans cekerek taksitlendirebilirsiniz kendinizce ama orada da faiz isleyebilir. Acikcasi en mantiklisi bankaya gidip bilgi almak.
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 00:51:10 -->-> Daha önceki mesaj 00:50:24 --
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bildiğim kadarıyla internet üzerinden sadece bandroller kredi kartına taksitli ödenebiliyor. Onuda banka otomatik olarak 6 takside bölüyor.
ÖNEMLİ DİPNOT: Ehliyetsiz taşıt kullanmanın büyük yaptırımları vardır. 1400 TL az bir tutar olmadığı gibi ehliyetsiz araba sürdüğünüz için hakkınızda polis memuru tarafından tutanak tutuluyor ve il/ilçe savcılığına gidiyor. 2 yada 3 kez yalakanmanın sonucunda daha yüklü bir ceza + hapis cezasına çarptırılıyorsunuz. Üstüne üstelik bir daha ehliyet alma yada ehliyete başvurma şansınız da kalmıyor..