CartaL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Proticaret'i beğenmeyenler sebeplerini somut örneklerle pekiştirebilirler mi? Sistem localimde kurulu, test ediyorum-benim test ettiğim yazılımla sizin bahsettiğiniz yazılım aynı mı acaba? Bu sistemi bir süre daha test edip, mevcut yazılımımı komple aktardıktan sonra ciddi olarak kullanmayı düşünüyorum da. Bana yön gösterici olursunuz en azından. Bu saatten sonra sorun yaşamak istemediğim için soruyorum, yanlış anlamaya çok müsait bir ortam var burda, o yüzden detaylı detaylı yazıyorum. Siz yazılım ücretsiz denilip, modüllerin ücretli satılmasına mı takılıyorsunuz yoksa başka problemler mi var?

Siz bir yazılıma "tü, kaka" diyerek bir şey elde edebileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Herkese yaptığı işten ötürü saygı duyulması gerekir. İşin nevi ne olursa olsun. Türkler olarak sanıyorum ki en büyük problemimiz birbirimizi karalama yoluna gitmemiz. Bu yüzden de dört dörtlük bir yazılımımız piyasada yok.

Eğer gelişmek istiyorsak mentalitemizi değiştirmemiz lazım. Kimde ne hata eksik varsa yazalım, ilgililere iletelim, gelişimlerine katkı sağlayalım kardeşim.

Mesela genel olarak Türk yazılımlarında gözlemlediğim sıkıntılardan bir tanesi alt-alt-alt kategoriler oluştururken yaşanan zorluklar. Bir çoğunda yapamıyorsunuz. Yaptırmak istediğinizde bunun için extra ödemeniz talep ediliyor. Ve büyük ihtimalle size çıkartılan fatura yüksek geliyor, dışarıdan daha ucuza kapatmanın yoluna gidiyorsunuz ancak kodlar şifreli olduğu için iş elinizde patlıyor.
Hocam söylediklerinlede benim gördüğüm proticaret çelişiyor
1- Öncelikle Proticarette açık kaynak kodlu bir yazılım değil. Sizin indirdiğiniz dosya kaynağın publish edilmiş hali ve ana DLL dosyası şifreli ulaşıp sınıfları göremediğiniz için hiçbirşey yapamıyorsunuz
2- Birkaç hafta öncesine kadar kendi e-ticaret yazılımımı yazmaya başlamıştım hatta arka plan kodlamayı tamamen bitirdim ki sadece arayüz yani UI katmanı kalmıştı. Bu arada proticaretin 2.0 lansmanı olacağına dair mail aldım ve projeyi durdurarak bu lansmana katılmaya ve proticaret altyapısı kullanarak geliştirmeye haliylede hem onlar kazanır hemde ben diyerek karar aldım. Lansmandan sonra öncelikli işim XML entegrasyon olduğu için ofislerine uğradım ve kısa bir XML entegrasyonu nasıl uyarlayabileceğim konusunda yönergeler aldım. Buraya kadar hiçbir problem yok. Akabinde kendi ofisime gelir gelmez bir xml entegrasyonu yapmayı denedim. Tahmin edeceğiniz üzere sonuç hüsran . Abartısız 3 gün kendi yazmış olduğum kodda hata aradım ki yeni bir yazılımcı değilim. Hatanın kendimde olmadığına emin olduktan sonra proticareti aradım. Görüşmemde mail atın bakalım cevabı aldım. Mailide attım 1. gün ses çıkmadı 2. gün aradım (Cuma günüydü) bakacak kişi toplantıda dendi. Yarın arayayım dediğimde o kişinin cumartesi çalışmadığı bilgisini aldım. Pazartesi aradım yine olmadı. Tam 5 gün sorun sistemsel olmasına rağmen cevap alamadım . Ben her işi dört dörtlük yapmaya çalışan biriyim. Başka bir sorun olsa ben müşterimi 5 gün bekletemeyeceğim için yeniden kendi pazarıma yöneldim.
3- Aramızda bir sözleşme ile kaynak kodları TFS (Team Foundation Server) üzerinden size açarız dediler lansmanda. Gittiğimde bunuda konuştum bugün git haftaya yeniden gel dediler vs vs vs..

Bunlar proticaret için cevaplardı.

Geleyim konu sahibi arkadaşa önerilere

E-ticarette paket program kullanılmaz. İsteğinize göre dürüstlüğüne inandığınız bir yazılımcı ile sürekli formatta çalışır ve yazılımı birlikte üretirseniz inanın çok daha fazla kazanırsınız.
7 sene e-ticaret firmasında bilgi işlem yöneticiliği görevinde bulundum. Elimden piyasadaki paketlerin tamamı geçti diyebilirim (Madem yazılımcısınız neden yazmadınız 7 senede bir e-ticaret sorusunu sorduğunuzu varsayarak cevabım firma hazır olan düzenlerini bozmak istemedi çok baskı yapmama rağmen).
Mesela size karşılaşabileceğiniz bir problem hakkında basit bir örnek vereyim. Firma bir pos firmasıyla anlaşıp çalışmaya başladı. Çok basit bir form post mantığı vardı. Bunu hemen al (bilginet) firmasına ilettik. Adamlar o kadar rahatki senede 2000 TL almalarına rağmen biz bunu sisteme entegre edemeyiz dediler (ücretinin sorun olmayacağını bunun mutlaka entegre edilmesini söylediğimiz halde). Buna karşılık bu firma bu pos olmazsa iş yapamaz diye biraz sıkıştırınca o bizim sorunumuz değil cevabı aldık
Piyasada %85 oranında paket yazılımlar bu şekilde malesef (ki bunlar benim gördüklerimin %100 ünü oluşturuyor). İleride çıkacak bir sorununuza karşılık tüm emeğiniz çöpe gidebilir. Bilginize

Edit: Postun tarihini yeni gördüm