Üstad bana responsive de foundation daha iyi dediler ama components bakımından bootstrap daha iyimiş ve daha çok kaynak var sanırım bugün bootstrap kasacağım,teşekkürler
İkiside aynı işi yapıyor, hangisi kolayına geliyorsa onu kullan derim boşver insanların dediğini. Responsive arayüz oluşturmakta öteki daha iyi demek bence büyük bir yanlışlık.
Bootstrap 3 şuan sanırım grid konusunda en gelişmiş olan araçlardan bir tanesi. col-md, col-xs, col-lg gibi şeyler eski span8 span4 olayına göre çok daha iyi. her çözünürlüğe göre dom oluşturabilmek müthiş bir olay. bootstrap 2'de de vardı fakat bu kadar gelişmiş değildi.
Ben bootstrap'in Glyphicons ve JS tarafında ki dropdown, modal, tab, tooltip gibi kütüphanelerini kullanıyorum. Eğer önüme bootstrap grid'lerine göre hazırlanmış tasarım geldimi grid yapısını da kullanıyorum. Hatta genelde her projeme bootstrap'i dahil ederim. Customise olarak table'ları ve yukarıda bahseetiğim js pluginleri dahildir.
Foundation'da kullandım. Kullanımı daha basit gibi bootstrap biraz karışık gelebiliyor insanlara. Özellikle son versiyonda grid isimleri biraz karışık geliyor insanlara.
Özetle projeden projeye göre değişir gereklilikler.
Ama öğrenmek gerekmiyor ki, zaten sana veriyor. Kocaman dökümantasyon var. Sadece okumayı bilmek gerkeiyor bu araçları kullanabilmek için. Öğrenemedim diyenler neyi öğrenmeye çalışıyorlar ki ? Söylerseniz yardımcı olmak isterim. Zaten example sayfalarında grid'lerin nasıl kullanıldığı çok iyi anlatılmış. Geriye zaten başka birşey kalmıyor.