Ozsoy05 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar ilk defa duyuyorum ismini ama baktımda herkes çok ehvesli almaay bunu diğerlwerinden farklı klan ne sıradışı ne var merakımdan soruyorum cidden ?

Kendi alanında tek olan, üreticisi, çeşidi, herhangi bir özelliği fazla bilinmeyen, sadece adı ve şekliyle bilinen bir çikolata Toblerone. Her zaman dikkat çeker, pahalıdır.

Sarı üçgen kutusunu nerede görürseniz tanırsınız, uzaktan dahi anlarsının o çikolatanın Toblerone olduğunu.Eğer bir defa yediyseniz, az buçuk ta damak tadınız varsa gözü kapalı bile tanırsınız tadını. Ben çok fazla sevmem Toblerone'u, baştan söyleyeyim. Şimdi bir yandan yerken bir yandan da nedenlerini yazacağım.

Öncelikle yemesi zor gelir, o üçgen parçayı ısırmak ve koparmak zordur. Ballı çikolata tadını sevmiyorum, ikisi de ayrı ayrı güzelken beraberken birbirlerinin etkisini yok ediyorlar bence. İçindeki bademli nuga her zaman için dişlerimi zorlamıştır, çiğnerken dişlerimi acıtmıştır, o kadar serttir.Sütlü çikolatası iyidir ya da kötüdür diyemem, bal ve bademli nuga onu ayrıca değerlendirmeme izin vermiyor. Bu yüzden de bütün olarak Toblerone'u sevmiyorum. 100 gr. lık paket 525 kalori.

Bunların yanında bence Toblerone bir tasarım harikasıdır. Şekliyle, paketiyle, sunumuyla. Başta bahsettiğim tanınırlığı bile ne kadar başarılı olduğunu gösterir. Bir kalite algısı vardır, bu yüzden tüm hediyelik paketlerde, yılbaşı sepeti gibi, Toblerone vardır. Fiyatı ise bu algıya eş olarak yüksek tutuluyor.

Kaynak: http://www.cikolataport.com/cikolata/toblerone/