Kitleservers adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Okumadanmı? Siz sanoyorum benim yazdığımı tam okuyamadınız yada anlayamadınız daha açık yazıyım.

Tüm yedeklerinizi siz korumalı ve günlük olarka ya harici bir serverde yad kendi pc'nize indirerek muhafaza etmelisiniz firmanın yedekleme yapma yada yedek verme zorunluluğu normalde yoktur.

Umarım nu defa anlatabildim. Kimseyi savunmam ben böyle konularda hep kullanıcıları bilgilendirici yaklaşmaya çalışırım ve sunucu hzmetlerinde dünya genelinde harici bir ek yedekleme almadınız ise yedekleme yapılmaz firma tarafından ha saldırı halen geliyorsa makine açılana kadar bekletilirsiniz makine açıldığında zaten girip alabilirsiniz.

normal prosedür bu dur ama yedeklerinizi indirmişlerse ben yazdıktan sonra dediğinize göre yedeklerinizi indirmişler vermeleri gerekir o halde vermeyeceklerse neden indirdiler !! Benim anlattıklarım normalde olan halidir firmanız türk bu yüzden iyi niyet göstermiş avrupada ek bir yedek hizmetiniz yoksa yedek vs alamaz saldırı bitmesini beklersiniz hele birde ödeme gününe 1 gün kala saldırı başladı ödeme günü de bitmedi direk silerler Yani yukarıda yazdıklarımı tüm kullanıcılar dikkatlerinden kaçırmayıp mutlaka yedeklemelerini kendileri emin olaka yapsınlar. Burda ne sizi suçluyorum ne xxxxx firmasını savunuyorum.
Üstad sonuçta herhangi bir veri kaybı, veri kurtarma veya ödemesi geçmiş bir sunucunun açılması söz konusu değil daha 2-3 gün önce alınmış bir sunucu, bir saldırı alıyor evet saldırı alan ipleri kapatabilirler bu normal prosedür.

Ki müşteri saldırıyı engelleyin falanda demiyor tek dertleri sunucuya bir şekilde ulaşmaları mevcut sitelerini alabilmeleri, aynı sektördeyiz aramızda da bu sektörde olan binlerce arkadaş var sunucunun bu durumda aktif edilmesi için veya mevcut yedeklerin tahsis edilmesi için onlarca çözüm yolu mevcut, firma pek çözüm odaklı değil.