@Ritmik;
gönderdiğiniz postu ve ne anlatmaya çalıştıgınızı anlayamadım yazdıgım seyin aynısını google terminolojisi(bazında yazmıssınız) ben tekrar herkezin algılayabilmesi için yine halk dili ile yazıcam

- Profesyonel Hizmet veren CDN türü bir sistem (dar bütçeli arkadaslarımız için) pahalı olabileceğinden dolayı alternatif olarak loadbalans(kastım hat/yük/ denge/bölme/dagıtma) yönetimi uygulayabilecekleri bunu yaparkende en uygun fiyat aralıgında maaledebilmeleri için örnek belirttim ve cdn temelinde zaten budur. önceki postta yazdıgım gibi "cdn kurabilirsiniz" şeklindeki kelime ile baslayan bolum tam olarak sizin yazdıgınız içerik dagıtım uygulamasına tekabülediyor.. içerik dagıtım ağı kurarsınız yani bu sekilde bu anlattıgım örnek ise temelidir daha başka nasıl anlatabilirim bilemedim açıkçası daha önce kurmuş / uygulamış olmanız gerekir (terminolojik faaliyet hariç) net anlayabilmek için...

CDN NEDIR
http://www.ceviz.net/genel/cdn-conte...il-kullanilir/

ceviz.net ; 5nci satırında yazan lokasyon bölmeyi anlatmayı unutmusum
CDN yapısını kurdugunuz name server olan sunucuya "geoloc" ile bolge kodunu tesbit edip artık kaç bolgeden sunucu kıraladıysanız ziyeretçiye en yakın bolgeye yonlendirme yapabilirsiniz. yine maddi imkanın kısıtlı oldugunu ve 3-5 ara bilgisayarla çalıştıgımızı var sayarsak 5 bilgisayar arasında ziyeretçiye en yakın lokasyonu yukleyebilirsiniz.

Not:
eğer konuştuğunuz seyin temelde ne oldugnu bilmiyorsanız veya google size aşırı terminolojik yazılar çıkartıyorsa öncelikle yazılan yazıyı Ö.M veya P.M ile yazan kişiye bir danışın daha sonra açık yorum yazın ; çünkü siz birine ithafen yorum belirtince insanların kafası karışmasın diye tekrar cevap yazmak gerekiyor.. zaman kaybı oluyor birdaha geri dönmeyen tekşey.
herkez şimdi bu postu tekrar okuyup zamanını boşa harcıyacak...
sırf yazdıgımı anlmadıgınız için

iyi forumlar