açılın ben muhasebeciyim
öncelikle 3 alternatifin var.
1- birincisi bulunduğunn yerde esnaf sanatkarlar odasına git, bu işi basit usül de yapabilrisin zannımca şartların tutuyor ise ki büyük ihtimallede basit usule tabi olursun. o zaman beyanname stp masrafların gibi bir derdin olmaz. senede sadece bir kez yıllık olarak şubat ayında beyanname verirsin o kadar.
2- şahıs firması için bazı masrafları göze alman lazım noter fatura basımı hariç her ay en az standart 150-250 tl arasında masrafın olacak (damga vergileri muhasebci ücreti stp vs vs)
3- ltd veya aş konusu ki bundan bahsetmeye gerek yok bunun için çok erken ilk etapda tavsiyede etmem (düşünürsende dükkanını daha açmadan en az 5000 tl yi gözden çıkaracaksın)
basit usul senin için en iyi yol bulunduğun yerdeki esnaf odasına git ve görüş derim. basit usul deftererin muhasebelerinide esnaf odaları tutuyor.
sonrasında diyelim şahıs frması olmaya karar verdin. oda kayıt ücreteri de var bu işin içinde ki en az 400-500 tl civarında noter masrafları var, fatura basım masrafları 100 tl civarında (matbaaya göre değişir)
bismillah dediğin an bu masrafları gözden çıkar
ssk konusu şuan yasa gereği bir yerde sigortalı iken bağkura girmene gerek yok . şuan bir yerde sgk lı isen bağkur masrafın olmayacağı anlamına gelir bağkurlu olarak açsan dahi istediğin zaman kendini bir yerde sgk lı çalıştığın an firmanı kapatmana gerek yok sgk bünyesine girebilirsin.
senin işin parekende ticaret kapsamına girmediği için yazarkasa zorunluluğun yok açılış için ev adresini vererek başlayabilrsin dükkan tutacaksın gibi yasada bir zorunluluğun yok
sana lazım olan bilgiler sanırım bunlar yeterlidir diye düşnüyorum aklına takılan muhasebesel bir mevzu olursa diğer arkadaşlar gibi bende her daim cevaplayabilirim.
ma en güzeli arkadaşlarında dediği gibi bulunduğun yerde bir muhasebeciye git ve görüş çekinmene gerke yok ben her gelene yardımcı olmaya çalışıyorum. gdeceğin bir muhasebecide de sana yardıımcı olacaklardır.
unutmadan belli yaş arasındaki asgari ücret tutarındaki muafiyet yeni gelir vergisi tasarısında var henüz meclisden geçmedi o yasa.
saygılarımla