Benim idrak edemediğim bir kaç konu var. Başbakan fen ve anadolu liselerinde okuyanları zengin olarak nitelendirdi. Nasıl yaptı niye yaptı anlamadım tabi. Genelde bu okullarda okuyan öğrencilerin dershanelere gittiklerinden bahsetti. Yani ona parayı veren dershaneler kapanınca yerine açılacak özel okullara da para verebileceğini söyledi. Başbakanın en kötü özel okulun 8-9 bin tl olduğunu bilmemesi üzücü bir konu tabi. Halkın maddi durumu memurun çifçinin işçinin aldığı maaş ortadayken üç çocuk yapıp bunları özel okullara göndermek ne derece mümkün takdire şayan tabiki.
Kapatılmalı mı sorusu ise tabi ki şu durumda kapatılmamalı. Hanginiz devlet okullarında yeterli eğitimi aldığınızı savunabilir ki ? Vaziyet durum böyleyken zar zor yılda 1 milyar toplayıp iyi kötü çocuğunu bir dershaneye yazdıran aileler ne yapsın. Bundan böyle parası olmayana eğitim reva da güzel bir eğitim hayal olucak sanırsam. Zaten bu dershanelerin yüzde 80i cemaatin elindeyken akp diktasının bunları nasıl kapattığını anlamak cidden zor. Hoca efendi harçlık vermedi mi ki bizim oğlana ne oldu acep.