Haberlerde falan görüyorum (özellikle stv'de) adamların resmen etekleri tutuşmuş, öyle böyle değil. Biri çıkıyor ordan diyor dershaneler kapatılırsa bu çocuklar sokağa dökülecek keş olacak, esrar kullanacak, hırsızlık yapacak. Yahu tam makara bu tarz şeyler

bu tarz yorumları yapan kişiler eğitimci olmasın zaten mümkünse. Çocuğun içinde çalışmak varsa afedersiniz tuvallette de çalışır, merdiven altında da çalışır. Çalışmayan zaten dershaneden dahi kaçar, derse girmez.
Ki zaten şöyle bir şey var. Millet sanıyor ki dershanelerin kapısına kilit vurulacak. Abi zaten çoğu özel eğitim kurumlarına, okullara dönüşecek

görürsünüz. Böyle bir gelir kapısı kapanır mı hiç? Kurum sahipleri illa bir çaresini bulur olayın. Yalnız bu olaylar FEM'e çok dokundu

telefonuma mesajlar yağıyor twitterdan destek olalım falan filan diye. Samanyolu TV de aynı şekilde.
Bir de şöyle bir şey var. Zaten dershaneler olmasa sınavlar okulların eğitim seviyesi düzeyinde hazırlanacak
mecburen. Çünkü bu sınav sistemini zorlaştıran bizzat dershanelerin kendisi. Devlet diyor, zaten bu adamlar dershaneden öğreniyor dayayın müfredat dışı zor konuları, onlar görmüştür dershanede

mantığıyla. Şimdi bunlar kapanınca görün bakın sistem ve soru düzeyleri nasıl değişiyor.

bir de haberde bir şey gördüm adamın teki diyor, bizim oğullarımız nasıl iyi üniversitelere gidecek falan filan. Ya zaten üniversitelerin puan düzeyleri genel alınan puanlar üzerinden belirleniyor akıl var mantık var. Herkes düşük alırsa haliyle giriş puanları düşecek.