Yaklaşımlarınız ve bakış açınız doğru olabilir fakat Joomla! yazılımının tek eksisi, en güzel eklentilerinin hep ücretli olması. Wordpress'te bu durum daha iyi tabii. Joomla! eklenti yazarları keşke bu kadar da ücrete bindirmeseydi her şeyi, o zaman iyi olurdu. SEO konusuna gelince, Joomla! SEO konusunda Wordpress'ten kötü olabilir ama unutmayın ki, iş sadece yazılımla bitmiyor. Zira sitede de özgünlük gerekiyor. Bu tamamsa, sıkıntı yok elbette. Ben Joomla! ile çalışıyorum genelde ve Framework kullanıyorum. Tema sıkıntım da yok. Şimdilik iyi gidiyor bakalım
Joomla ile çok fazla sıkıntı çektim maalesef. Site başlangıçta asp'di aslında. Daha sonradan joomla'ya geçirdik. wordpress'e de geçirme imkanımız vardı ancak aldığım bilgiler beni joomla tercih etmeye yönlendirdi. ancak o zamanın dezavantajları şuanda ortadan kalkmış görünüyor. bin ziyaretçiyle wp site kapanıyordu. şimdi film siteleri wp kaldırıyor. 50k ziyaretçiyi artık sağlam bir cache sistemiyle wordpresste kaldırabilir diye düşünüyorum.
Joomla'daki eklentiler ücretli olsada kullanırım. Ancak eklentilerden doğru düzgün verim bile alamıyorum. şef için para ödemiştim, Joomla 2.5'e geçişi desteklemedi adamlar, büyük sıkıntı oldu. 2.5 'e geçiş gecikti, siteye virüs girdi, google saldırgan site olarak gösterdi. çekmediğimiz sıkıntı kalmadı yani.
Joomla için ücretini ödeyip eklentide yaptırdım ama bir yerlerinde mutlaka sorun çıkartıyor. aynı eklenti wordpresste ücretsiz ve sorunsuz olarak çalışıyor.
Joomla'da binlerce yorum almış konum ilk sayfada çıkmayabiliyor ama wordpresste 20-30 yorumlu aynı konu gelip önüme geçebiliyor. Hatta benden kopyalayıp benim önüme geçenler olabiliyor. Bu sitenin değeriyle alakalı değil. Site tamamen özgün, dmoz kayıtlı ve değerli bir site. Ancak wordpress bu konularda 10 adım önde başlıyor. Ciddi ciddi düşünüyorum bu konuyu ama henüz kesin karar verebilmiş değilim.