Merhabalar;
Uzun süredir web ve gerçek hayatta birçok işte bulundum. Gazetecilik, medya yönetimi, organizasyon ve menajerlik, şirket sahipliği bunlardan gerçek olanları. İnternette ise web tasarım, makale yazarlığı ve içerik editörlüğü gibi hususlarda görev aldım. Siz değerli gençlere birkaç tavsiyede bulunacağım sadece.
EN KÖTÜSÜNÜ DÜŞÜN
Bir işe başlarken kesinlikle en iyi ihtimale değil, en kötü ihtimale bakmalısınız. Çünkü batarsanız bunu çıkartmanız için B planı yapmanız olası olacaktır. Bu sebeple şuradan şu gelse, buradan bu olsa tamamen geçersiz kalacaktır. Bu sebeple sağlam ve en kötüsünü düşünerek ilerleyin.
ŞİRKET KURULUMU
Şirket kurmak azıcık birikmiş paranız varsa basittir lakin şirket kurmanın hiçbir ehemmiyeti yoktur. Çünkü şirketi ayakta tutmak ve ileriye götürmek sizi zorlayacaktır. İlk yıllarda reklama bile para yatırmak ayrı bir yük olacaktır. Bu sebeple şirketi kurmaktan önce şirket ilerleyişini tam olarak belirleyin.
HAYAT FENA HALDE FUTBOLA BENZER
Evet bu söz çok kullanılır çünkü iyi bir takımın yoksa senin bireyselliğinin önemi yoktur. Bir şirkette hem ceo, hem sekreter, hem çaycı hem de eleman olamazsınız. Bu sebeple bir ekip kurmaya bakın. Ekibinizle bölüşmekten çekinmeyin. Çünkü parayı paylaşamadığınız hususta güzel şeylerin önemi yoktur. Kafa dengi insanlar olmasına özen gösterin ama iş saatlerinde de haydi bir pes demeyin.
SEN KİMSİN Kİ BUNLARI SÖYLÜYORSUN?
Küçük yaşlarda hayata atılmış ve hayattan çok iyi tokatlar yemiş birisiyim. Daha önce (11 ay önce) bir şirket batırmış biriyim. Şimdi yeni şirketimi en iyi şekilde ilerleten biriyim.
Bu yazının kendini övme amaçlı olduğunu düşünenlere gecenin bu saatinde bunun için neden uğraşayım sormak isterim direkt. Sadece biraz yol göstermek istedim. Sorularınızı alabilirim ara ara girebiliyorum, yanıtlarım.
Unutmayın ki dünyanın en yüksek zirvesine bile gidecekseniz ilk adımı atmadığınızda hiçbir şey olmaz.
Bol kazançlı, huzurlu günler.