anfidya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rica ederim, zamanında bende çok aradım (:

Öncelikle Türkiye'de i-vtec modeli bulunuyor.

İyi yönleri;

1.8 motor ve 140 beygir olduğu için araç hız konusunda sizi baya tatmin eder.

Otomatik kapanabilir aynalar, otomatik gece farı, sis farları, cd çalar, dijital klima, koltukların rahatlığı, hatchback olmasına rağmen büyük bagaj(ayrıca arka koltuklar öne veya arkaya yatıp baya büyük bir alan oluşturulabiliyor),deri direksiyon vs.

Abs, hız sabitleme, yakıt kullanım göstergesi vs vs dolu bir araç.

Yarı-otomatik şanzımanlı olarak alırsanız, kullanımı biraz farklı fakat sürüş keyfi tamamen yeni bir deneyim olur sizin için (: Bir nevi vitesi gaz pedalından yapıyorsunuz. Yani tam otomatik araçlardaki gibi belirli bir seviyeye gelince ibre otomatik atma durumu sizin pedala basma açınıza göre değişiyor. Yani eğer %75 pedala basılıysa vitesi kendi geçirmiyor, bunun yararını sollama yaparken görürsünüz hani otomatik araçla sollama yapmak zor hızlanmasını bekliyoruz muhabbeti olmaz. Ayrıca triptonik olduğu için F1 vites olayıda mevcut. Aracı sert sürüyorsanız zaten otomatikten çok bu şekilde sürüyorsunuz (:

80 km hıza çıktığınızda ikinci injektörü açar ve vites yazılımına göre(en günceline) 80 km'de ve 4. vitesteyseniz araç altınızdan kayıp gidiyor son (:

aerodinamik olarak araç yüksek hızda virajları iyi almanızı sağlıyor.

Motor sesine diyecek yok zaten o.O

Kötü yönleri;

Sport bir araç olduğu için süspansiyonları çok sert. Ufak bir çukurda bile hissediyorsunuz bunu.

80 km hıza çıktığınızda ikinci enjektörü açıyor ki bence çok erken açıyor. Mazda 3 lerde 100km de açıyordu (:

Otomatik araçlarda geriye ileriye kaçma olayı olmaz ama bu japon araçlarında neden böyle bende bilmiyorum (:

Gaza hafif basmadığınız sürece kaçıyor araç yapacak bir şey yok.

Eğer ibre 2,5 olmadan veya geçince vites attırırsanız, hafif bir geriye atma durumu oluyor aracın ama kullanıma bağlı işte.

Dizel modeli bildiğim kadarıyla yok. Alır almaz Prince marka 2500 liraya lpg taktırdım . Lpg&Benzin üzerinden konuşacak olursak şöyle bir örnek vereyim; Her gün ortalama 70 km yol yapıyorum. Gittiğim yollar 4 şeritli geniş ve sürekli akan, nadiren duran yollar. Dur kalkım minimum.
Eğer +120 km hızla gidersem 70 liralık lpg 30 liralık benzin alıyorum hafta başı,
Eğer 80 ni aşmaz ikinci enjektörü kullandırmazsam araç resmen kokluyor (: tabi 1.8 140 beygire göre ^^
30 liralık benzin 50 liralık lpg alıyorum.
5x70 = 350 km yolu 100 liraya gidiyor yani kabaca.

Vergiyi ne kadar ödüyorum hiç bakmadım çünkü daha gelmedi zamanı (:

Bir defa Honda olması zaten başlı başına bir artı. Sınıfında ki Avrupa araçlarına göre çok daha konforlu ve performanlı olacağı kesin.

Motor büyük olduğu için yüksek beygirde aracın kendini zorlamasına gerek yok. Mesela 1.2-1.5 70-98 beygir arası araçlar var. Motor ufak zaten, hızlanman hem süre hemde yakıt olarak ona göre etkiler. Tabi şehir içi sürekli dur kalk veya sabit olmayan bir hız için düşük beygir daha mantıklı.

Bu aracı almadan önce pejo 208 lere bakıyordum. Elimdeki parayı boş ama sıfır bir araca vereceğime, bu işte kendini kanıtlamış full ama ikinci el beni tatmin edecek bir araca vermek daha mantıklı geldi. Başlı başına aracın dış tasarımından(İngilizler yapmış tasarımı) iç konsoluna kadar farkı hissettirir.
Uzun ve değerli açıklamanız için çok teşekkür ederim. baya aydınlatıcı oldu.

Geriye kaçma ve çukur u fazla hissetme olayları biraz soru işareti oluşdurdu
Özellikle yokuş üzeri bir alanda oturdugumuzdan yokuşla çok haşır neşir olunacağından ve yengeminde kullanacağından biraz zorlar onu gibi görülüyor.

Arabanın Zaten hem dizaynı hem içi al beni diyor diğer anlattıklarınızda iç açıcı şu ara sadece bu arabayı arasdırır oldum bakayım bizimkilere bir söyleyeyeyim ne düşünecekler.

Alternatif olarak yine otomatik vites bu aralıklarda tavsiye edebileceğiniz bir araba varmı acaba ?