Google ve Bing bugün cinsellikle alakalı bazı kelimelere filtre uyguladıklarını açıkladılar. Fakat sitenizin bu kelimelerin dışında yer aldığını düşünerek genel olarak sorunun çözümü ile ilgili bir şey söylemem gerekirse;
Öncelikle webmaster araçlarında manuel spam sekmesini kontrol edin. Eğer hacklinklerinden dolayı siteniz bir ceza almışsa o kısımda yer alıyordur.
Sorularınıza bakarsak
1- PR değeri site ek bir katkı sağlarmı (2009 kayıtlı site daha önce filtreye girmişti 6 sıra olayı fakat aradan 2 veya 2 bucuk sene geçti şimdi tekrardan atağa geçmek istiyorum ilk sıradaydı önceden.)
Eğer pr değerini sağlayan backlinkler hala güncelse ve reddedilmemişse hala katkı sağlayacaklardır. Dolayısıyla Pr değerinin bir anlamı olacaktır.
2- Site çok geç güncelliyor (bunun için bir çok makale yazısı link satın aldım ilk etapta 100 adet gibi erken güncellemede etki edermi.)
Sitenin çok backlinkinin olması indexlemesine katkıda bulunur. Fakat bu backlinklerinden dolayı ceza alma ihtimali yüksektir. Hiçbir siteye yüz adet backlink alınmamalıdır. Bundan dolayı doğal olmayan bağlantı cezası alabilir. İçeriği düzenli girmek, sitemap eklemek indexleme süresini artırmaya katkıda bulunur. Google gibi getir seçeneği de geçici olarak çözüm olabilir.
3- Kendi alanında tek bir ürün veya markayı hedefleyen bir site olduğu için pek fazla makale yazamasam da farklı varyasyonları ekleyerek makale hazırlayıp siteyi güncel tutuyorum (ill etapda wordpress kurdum) siteyi güncel tutmak için seo bakımından faydalı olurmu günlük azami 1 özgün makale yazmaya çalışıyorum.
Siteyi güncel tutmak siteye sürekli içerik girmek anlamına gelmiyor. Girilen içeriklerin bir amacı yoksa aynı makalelerin farklı versiyonları girilmemelidir.
4- İlk etapta 100 adet gibi makale aldım bunun dışında (link satın almam gerekirmi erken mi veya geç mi eğer almam gerekirse ne önerirsiniz örneğin; 2 adet pr 5 - 2 adet pr 6 - 2 adet pr 7 gibi öneride bulunurmusunuz.)
Aşırı link alımı önerilmiyor artı yüksek pr li link alımı daha hızlı manuel spam cezası almasına neden olabilir. Öncelikle içeriğin yeterli olup olmadığından emin olun. Daha sonra son güncellemelere yakalanmayacak şekilde nasıl backlink alacağınızı araştırmalısınız. Özellikle
bu konuyu çok dikkatli okumanızı öneririm.
Genel olarak durumlar bunlardır. Sizin sektöre özel önerilerde tecrübem olmadığından dolayı bulunamıyorum.