henüz almadığım fakat üzerinde yaklaşık 15 gündür kafa yorduğum bir domain var. genel anlamda görüşlerinizi almak istedim. domaini buraya yazamıyorum çünkü hak sahibi henüz ben değilim.
domain 7-8 yıl sonra dünya çapında yapılacak bir organizasyonla ilgili ingilizce anlamlı bir domain. satıcı .com uzantılı bu domain için 300 dolar istemekte. aynı domainin .net uzantısı boşta.
yüksek ihtimal ben değerlendirmeyeceğim domaini yani al-sat yatırım amaçlı almayı düşünüyorum. ve domain sadece organizasyonun yapılacağı 1 yıl için kullanılabilecek ve organizasyon sonrası kullanılmayacak bir yapıya sahip.
kısaca bugün alınan domain önümüzdeki 3-5 yıl boyunca kullanılmayacak. ardından gelen süreçte organizasyon öncesi 2 yıl kadar açık kalacak ve organizasyon sonrası çöp olacaktır.
şimdi acaba bu yapıdaki bir domain için com uzantı mı net uzantı mı bir türlü karar veremedim.
her iki uzantı içinde 5 yıllık reg parası verilecek her türlü biri 350 dolar diğeri 50 dolara mal olacak bana...
not: bir kaç defa yazıp yazmamakta kararsız kaldım, sabah sabah aklımda kalacağına forumda kalsın dedim