Engelleme olayı bir kere yaptım bitti şeklinde olmuyor. Alakasız bir reklamı engellersiniz, bir kaç gün sonra başka alakasız reklamlar çıkar onları da engellersiniz sürekli takip etmek, kontrol etmek gerekir.

Her gün sitemin sayfalarında dolaşıp çıkan reklamlara bakarım, Turkcell, Facebook gibi reklamlar çok görmeye başladım mesela ama engelledikçe tekrar çıkmaya başladılar çünkü farklı adwords hesaplarından aynı reklamları yapmaya devam ediyorlar.

Reklam inceleme merkezinde iki tür engelleme var birincisi sadece o reklamı engelleme, ikincisi de engelleme butonun yanındaki küçük ok işaretine tıklayınca o adwords hesabını kökten engelleme bölümü. İkinci buton ile ilgili adwords hesabını kökten engellerseniz daha sağlıklı olur.

Benim reklam yerleşimim yazı içinde şu şekilde.

Birde resim galerisi sayfalarında da şu şekilkde;

Ayrıca on page olarak reklamları "ad section start/end" etiketi içerisine alırsan, sayfa içeriği ile en alakalı reklamların çıkmasında daha çok fayda sağlarsınız.

Reklamın bulunduğu sayfada, sadece makale değil, yan tarafta benzer yazılar, son yorumlar, üst tarafta menüleriniz, kategorileriniz, footer bölümünde başka başka kullandığınız bileşenler v.s derken Adsense botu, sayfa içeriğinizi algılamada sıkıntı çekebiliyor.

Bu da her ne kadar panelden engellesek de yine de alakasız reklamların çıkmasına sebep olabiliyor.

Makale içeriğinizi, kaynak kodlarına eklediği iç işaretler ile, içerik ile alakalı en doğru reklamın çıkmasına yardımcı olmak için şu etiketleri kullanmanı tavsiye ederim.

Alıntı
<- Google_ad_section_start -> haber başlığı, içeriği ve reklam kodları buraya <!-- google_ad_section_end -->
Böylece sayfa içeriğini, sayfadaki diğer bölümlerden ayırarak, adsense botuna sayfadaki makale ile en alakalı haberin çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Kolay gelsin.