JoEN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir Müslüman, Hristiyan ve diğer birçok inanıştaki insan dinini yaymak ister. Çünkü bu inançlar insana etrafındakileri de haberdar etme, bilinçlendirme ve uyarma vazifesi yüklerler. Gerek sevap kazanmak için, gerek günaha girmemek için bu inanıştaki insanlar misyonerlik faaliyetleri yaparlar.

Burada anlaşılamayacak bir şey var mı? Gayet mantıklı, gayet tutarlı.

Ateistler, öldüklerinde toprak olacaklarına ve herhangi bir hesap verme durumuyla karşılaşmayacaklarına inanırlar. Kendilerinden üstün birine; Allah'a, peygambere vs. inanmazlar. Dolayısıyla herhangi bir yükümlülükleri yoktur, özellikle de ateizmi yaymak gibi.

Peki bir yargılayıcıya inanmamasına ve misyon yaymak gibi bir yükümlülüğü olmamasına rağmen, Ateistlerin çoğunlukla dini karalamak için uğraşmalarına, hatta bazılarının abartıp aşırı dozda din düşmanı olmalarına ve dindarlara hakaret etmelerine nasıl bir mana yüklenmeli?

Ne güzel işte kardeşim; sevabın yok, günahın yok, şu üç günlük dünyada git mutlu olmak için bir şeyler yap, refah seviyeni artırmak için çabala, nedir bu kin bu aşağılama çabası?
Ateist değilim bunu belirtmek isterim. Açıkçası ben dinlerin çoğu zaman yararlı olduğunu düşünmekteyim. Bu konudaki yorumlardan sonra buna daha çok inanmaya başladım. Eğer yorum yapan bazı zihniyetteki arkadaşlardan milyonlarca olduğunu düşününce ahiret korkusu veya yaratıcı korkusu olmasaydı dizginlenemeyecek toplumlar oluşabilirdi. Yine de çok sevdiğim bir söz var(tam hatırlamamakla birlikte); karanlığın benim aydınlık dünyamı tehdit ettiği sürece, buna saygı duymayacağım.